Καλοστραθιά φίλε μας

Καλοστραθιά φίλε μας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών o αθλητικός δημοσιογράφος Ακης Τσόπελας μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

10 Απριλίου 2020

O Γιώργος Μανετάκης, αρχισυντάκτης του Αθλητικού τμήματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» τον αποχαιρετά με το δικό του -συγκινητικό- τρόπο.

Εμεινε όρθιος ώς την τελευταία ημέρα ο Ακης, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Τον πάλεψε τον καρκίνο. Κέρδισε πολλές μάχες μαζί του κι ας... έχανε από ημίχρονο. Μια, δυο, τρεις, πολλές!
Γκουρού του διεθνούς ρεπορτάζ, του στοιχήματος που ήξερε τα μυστικά του όσο λίγοι και βάζελος. Στα 58 του ο Ακης Τσόπελας έφυγε γαλήνια στον ύπνο του χθες το πρωί. Είχε γράψει το προηγούμενο βράδυ τα ρεπορτάζ του, προετοίμαζε τα κυριακάτικα κι έριξε κι ένα λάικ σε ένα δικό μου χαζοπόστ στο facebook, έτσι, για να περνάει η ώρα. Η άτιμη η ώρα όμως... πέρασε πολύ γρήγορα.
Οι τυπικές ανακοινώσεις για το πού δούλεψε και τι πέτυχε στην καριέρα του παραμένουν άψυχες. Τι σημασία έχει αν «μεγάλωσε» στη «Βραδυνή» και στο «ΦΩΣ», αν «θέριεψε» στο Mega και το Sportime κι αν υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό του σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Σημασία έχει ότι μας λείπει ήδη η σεμνότητα και η καλοσύνη του.
Από χθες ο Ακης μας ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής. Ritorno. Οπως είχε ονομάσει το τελευταίο δημιούργημά του (ritorno2015.com).
Glory, glory...
manE