Δικαστικές «περιπέτειες» για μια εκ των διεκδικητριών της Forthnet

Δικαστικές «περιπέτειες» για μια εκ των διεκδικητριών της Forthnet
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αφορά μία επενδυτική της κίνηση στη γειτονική Βουλγαρία.

22 Απριλίου 2020

Λίγα 24ωρα πέρασαν από τη γνωστοποίηση, σύμφωνα με το Capital.gr, των τριών νέων ενδιαφερόμενων για τη Forthnet και τη Nova. Είναι η Duet Private Equity Limited, η United Group και η σύμπραξη του ομίλου ΑΝΤ1 με την Blackstone. Μια εξ αυτών όμως, φαίνεται πως έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.

Η United Group, το επενδυτικό fund BC Partners που είναι ο ιδιοκτήτης της, και η επενδυτική τράπεζα VTB Capital κατηγορούνται για «παράνομη εξαγορά» της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Βουλγαρίας, της Vivacom. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ποντικιού, η προηγούμενη ιδιοκτήτρια, V2 Investment Sarl και η μητρική της, Empreno Ventures Limited, έχουν ήδη κινηθεί δικαστικώς εναντίον τους και ζητούν την ακύρωση της μεταβίβασης της Vivacom, αρχικά στην VTB Capital (το 2015) και στη συνέχεια στην United Group (το 2019).

Η BC Partners και η θυγατρική της δραστηριοποιούνται ήδη στον τομέα των media και των τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια. Το ενδιαφέρον της για την Forthnet και τη Nova εκδηλώθηκε μετά το «ναυάγιο» στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην υπόθεση αναφέρονται με δημοσίευμά τους και οι Financial Times