Το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» θα δείξει ξανά η ΕΡΤ

Το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» θα δείξει ξανά η ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θα βλέπουμε σε επανάληψη παλιά επεισόδια από τη μουσική εκπομπή με τον Διονύση Σαββόπουλο, που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

04 Μαΐου 2020

Από αυτή την Τρίτη 5 Μαΐου και κάθε Τρίτη και Τετάρτη, στις 23:00, στην ΕΡΤ2. Ωραία κίνηση. 

Το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», παραγωγής 1986, κατάφερε να συγκεντρώσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού (και όχι μόνο), πραγματοποιώντας απρόβλεπτες συμπράξεις και ξεχωριστές ζωντανές ηχογραφήσεις.
Βασικοί συνεργάτες του Διονύση Σαββόπουλου ήταν ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Σωτήρης Κακίσης, η Αντζελίνα Καλογεροπούλου και ο Σταμάτης Φασουλής.

Την Τρίτη 5 Μαΐου, στις 23:00, θα μεταδοθεί η πρώτη εκπομπή με συνεντεύξεις των Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Ρασούλη.
Την Τετάρτη 6 Μαΐου την ίδια ώρα, θα μεταδοθεί η δεύτερη εκπομπή, στην οποία ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο.
Προβάλλεται το τραγούδι από τη συνεργασία του Γιώργου Χατζηνάσιου με τη Δήμητρα Γαλάνη.
Επίσης, προβάλλονται συνεντεύξεις με τον Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την πρωτοβουλία του για τη σύσταση Επιτροπής Φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων διανοούμενων, τον τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Δημήτρη Ζάχο και, τέλος, τους αδελφούς Κατσιμίχα.
Παράλληλα, παρουσιάζονται ένα τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου, αλλά και οι νέοι δίσκοι, ενώ ανακοινώνεται λίστα με τους δέκα πρώτους σε πωλήσεις.
Τέλος, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο ζωγράφος Άγγελος Ραζής, ο Γιώργος Τσάφας και ο Χρήστος Τσιαμούλης, εισβάλλουν στο στούντιο και όλοι μαζί κλείνουν μουσικά την εκπομπή.