Απέσυρε το αμφιλεγόμενο σποτ με τον Χρήστο Λούλη η Πολιτική Προστασία

Απέσυρε το αμφιλεγόμενο σποτ με τον Χρήστο Λούλη η Πολιτική Προστασία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κατηγορήθηκε ως σεξιστικό.

10 Μαΐου 2020

Την απόσυρση του ενός εκ των δύο ενημερωτικών σποτ της, για την αποφυγή του συνωστισμού μετά το τέλος της καραντίνας, αποφάσισε η Πολιτική Προστασία. Στο επίμαχο βίντεο, με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Λούλη, γίνεται αναφορά σε μια... αφελή κοπέλα, η οποία καλεί τον σύντροφό της -ο οποίος προσπαθεί να την «συνετίσει»- να βγουν μαζί σε μέρος όπου θα υπάρχει πολύς κόσμος.

Αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς κρίθηκε ως σεξιστικό από μεγάλη μερίδα τηλεθεατών (στο YouTube) και χρηστών των social media. Αργότερα, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Η Πολιτική Προστασία ενώνει, δεν θέλουμε να διχάζει», ανακοινώνοντας την απόσυρση του αρχικού σποτ (έχει ήδη κατέβει από όλα τα social media της Π.Π.) και τη δημιουργία νέου.

Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η εντύπωση αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Οταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά.