Δωρεάν μαθήματα δημιουργικής δημοσιογραφίας από τον ΣΚΑΪ

Δωρεάν μαθήματα δημιουργικής δημοσιογραφίας από τον ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μάθετε μπαλίτσα από τους ειδικούς...

13 Μαΐου 2020

Η είδηση ήταν από τις συνηθισμένες θα λέγαμε. «Moody's: Υποβάθμισε τις προοπτικές 5 ελληνικών τραπεζών» έγραφε η Ναυτεμπορική και εξηγούσε πως ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε τις 5 τράπεζες από «θετικές» σε «σταθερές». Σιγά το σπουδαίο, έχουμε δει υποβαθμίσεις και αναβαθμίσεις ένα σωρό τα τελευταία χρόνια. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το New Money: «Υποβάθμισε το outlook πέντε ελληνικών τραπεζών». Και σημείωνε: «Στην αξιολόγηση πέντε ελληνικών τραπεζών και την υποβάθμισή του outlook τους από "θετικό" σε "σταθερό" προχώρησε ο Οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s».

Ερχεται όμως ο ΣΚΑΪ και παρουσιάζει με το δικό του τρόπο την είδηση. «O οίκος Moody’s αναθεώρησε σε "σταθερές" τις προοπτικές πέντε ελληνικών τραπεζών».
Εγραφε χαρακτηριστικά: «O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναθεώρησε την Τρίτη σε σταθερές από θετικές τις προοπτικές του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου (outlook) των καταθέσεων πέντε ελληνικών τραπεζών»

Το «υποβάθμισε» γίνεται «αναθεώρησε» και είναι όλα καλά και ωραία για την οικονομία της Ελλάδας. Αφήστε δε που Σαραντάκος και Μπαμπινιώτης πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσουν πόσο καλοί κι εφευρετικοί είναι κάποιοι στη χρήση της γλώσσας... 

Το μόνο αρνητικό είναι που στο χρηματιστήριο δεν είδαν αυτή τη δημιουργική δημοσιογραφία του ΣΚΑΪ και έπεσαν οι μετοχές κατά 10% αντί να ανέβουν. Μα γιατί;