Media News εν τάχει (13/05)

Media News εν τάχει (13/05)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διακοπές στην «εποχή» του κορωνοϊού, στην «Αυτοψία».

13 Μαΐου 2020

Αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα, ο Αντώνης Σρόιτερ και ο Χρήστος Φερεντίνος αφιερώνουν την εκπομπή αυτής της εβδομάδας στο φετινό -και διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα- καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στον τουρισμό, το κάμπινγκ, τις εξόδους σε παραλίες κι εξοχικά κ.ά., με τα απαραίτητα πλέον μέτρα προστασίας. Η κάμερα του Alpha θα ταξιδέψει σε κοσμοπολίτικα νησιά και εκείνα της άγονης γραμμής, δίνοντας βήμα σε επαγγελματίες του τουρισμού και ταξιδιώτες.

-------------------------

«Γενέθλια» σήμερα για το Κανάλι 1 90.4. Το ιστορικό δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά συμπληρώνει φέτος 33 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά, και τα γιόρτασε με έναν από τους πρωτεργάτες του σταθμού, τον Θεόδωρο Ρουσσόπουλο. Ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της ΝΔ έδωσε συνέντευξη στον Ίωνα Κεχαγιόγλου, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας του Καναλιού 1 90.4, μετά από κάλεσμα του τότε δημάρχου Πειραιά και ιδρυτή του σταθμού, Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.

-------------------------

Σε γιορτινό κλίμα και ο Ρυθμός 94.9, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 19 χρόνια λειτουργίας. Το ελληνικό ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 έκανε την επίσημη «πρεμιέρα» του στους 101.1 των FM στις 13 Μαϊου του 2001, σε μια κρίσιμη περίοδο για όλους τους ραδιοσταθμούς της πόλης, εν αναμονή της (τότε) αδειοδότησης και μετά την «ραδιοσφαγή» του Υμηττού. Γρήγορα ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των λιστών με τις μετρήσεις ακροαματικότητας, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.

-------------------------

Την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, λόγω κορωνοϊού, ζητούν εκατοντάδες καλλιτέχνες. Σε επιστολή τους, πολλές προσωπικότητες των τεχνών από την Ελλάδα όπως οι Γιάννης Αγγελάκας, Παντελής Βούλγαρης, Δήμητρα Γαλάνη, Κάτια Γέρου, Φοίβος Δεληβοριάς, Ιωάννα Καρυστιάνη, Κυριάκος Κατζουράκης και Δημήτρης Πιατάς, και από το εξωτερικό όπως ο Μπράιαν Ίνο, οι Massive Attack, ο Κεν Λόουτς, ο Πίτερ Γκάμπριελ και ο Ρότζερ Γουότερς, κάνουν λόγο για «θανάσιμο κίνδυνο στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου» από τις «τρομακτικές ελλείψεις» σε ιατρικό εξοπλισμό.