Στέλιος Κούλογλου ή Ιωάννα Μάνδρου; Φεστιβάλ παραπληροφόρησης

Στέλιος Κούλογλου ή Ιωάννα Μάνδρου; Φεστιβάλ παραπληροφόρησης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο δημοσιογράφοι, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τη Novartis. Αλλά η αλήθεια είναι μία.

29 Ιουνίου 2020

Η Ιωάννα Μάνδρου τα είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και ο Στέλιος Κούλογλου τα έγραψε στο Tvxs.gr. Ποιος λέει την αλήθεια; Νομίζουμε πως η απάντηση περισσεύει.

Μάνδρου: Η έρευνα για τη Novartis είναι μια έρευνα φορολογικού τύπου.
Κούλογλου: Η έρευνα δεν ήταν «φορολογικού τύπου». Δεν συνομολόγησε πουθενά η Novartis ότι φοροδιέφευγε. Η υπόθεση έχει ποινικό μέρος και η απόφαση περιγράφει μια εγκληματική οργάνωση.

Μάνδρου: Πολλές χώρες είναι μέσα στην έρευνα. Είμαστε κι εμείς.
Κούλογλου: Τρεις ήταν οι χώρες και η Novartis καλείται να πληρώσει για την Ελλάδα τα 310 από τα 350 εκατ $ του συνολικού πρόστιμου.

Μάνδρου: Ψάχνουν οι Αμερικανοί ειδικώς δικούς μας πολιτικούς; Όχι.
Κούλογλου: Φυσικά η έρευνα των αμερικανικών αρχών δεν αφορούσε Έλληνες πολιτικούς. Όταν έπεσαν επάνω τους, το FBI έστειλε τα 7 ονόματα στις ελληνικές αρχές να τα ερευνήσουν.

Μάνδρου: Στην Ελλάδα έγινε μια εξονυχιστική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Κι από τους δέκα πολιτικούς, για τους εφτά έβαλε η ίδια στο αρχείο τους φακέλους.
Κούλογλου: Αφού η εισαγγελέας διαφθοράς έχει ήδη κατηγορήσει τον ένα (Λοβέρδο) και ερευνά τον άλλο που παθαίνει κάθε τόσο νευρικές κρίσεις, πως δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικών;

Μάνδρου: Πρώτον, παραδέχεται ότι είχε αθέμιτες πρακτικές, δεύτερον πώς τις έκανε αυτές τις πρακτικές, τρίτον με ποιους τις έκανε, με επαγγελματίες Υγείας και τέταρτο και σημαντικότερο ξεκαθαρίζει η ίδια η εταιρεία ότι σε πολιτικούς δεν έδωσε λεφτά.
Κούλογλου: Δεν παραδέχεται απλώς ότι δωροδοκούσε «επαγγελματίες υγείας». Αλλά «διέπραξαν διεφθαρμένες πράξεις» με σκοπό »να επηρεάσουν πράξεις και αποφάσεις του ως άνω αλλοδαπού αξιωματούχου υπό την επίσημη ιδιότητά του» και να «επηρεάσει την ξένη(ελληνική) κυβέρνηση».

Μάνδρου: Στο κομμάτι των γιατρών, των επαγγελματιών Υγείας που εμπλέκονται με αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου, η έρευνα προχώρησε πολύ λίγο.
Κούλογλου: Εκατοντάδες γιατροί και «επαγγελματίες υγείας» έχουν κληθεί από την εισαγγελία διαφθοράς.

Μάνδρου: Ο Φρουζής, που ήταν ο ισχυρός άντρας της Novartis Ελλάς και έχει κατηγορηθεί γι’ αυτές τις δωροδοκίες, δεν έχει κληθεί μέχρι σήμερα που κουβεντιάζουμε τώρα ‘δω, ποτέ από τις δικαστικές αρχές να πει…
Κούλογλου: Ο Φρουζής έχει καταθέσει και ξανακαταθέσει και ήδη από το 2018 η κυρία Τουλουπάκη του έχει απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα!