Πολύ Jimi Hendrix στο Kosmos FM

Πολύ Jimi Hendrix στο Kosmos FM
Ακολουθήστε μας στο Google news

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον θάνατο του πιο εμβληματικού κιθαρίστα της σύγχρονης μουσικής.

17 Σεπτεμβρίου 2020

Ετσι, στο ξένο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, θα ακούσουμε αυτή τη μέρα:

1) Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Δημητριάδης, από τις 10:00 ως τις 12:00, παρουσιάζουν απροσδόκητες διασκευές ενός τραγουδιού του J.Hendrix από καλλιτέχνες του ροκ αλλά και της τζαζ.
2) O Ιωσήφ Βάγγερ, από τις 12:00 ως τις 14:00, επιλέγει τραγούδια που επηρέασαν τον Hendrix στα χρόνια της νεότητάς του και όσο εργαζόταν ως session μουσικός για άλλους καλλιτέχνες και του έδωσαν ιδέες και έμπνευση.
3) O Πέτρος Αδάμ, από τις 20:00 ως τις 22:00, μεταδίδει σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα με πρωταγωνιστή τον μεγάλο ρόκερ, ανάμεσά τους κι ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε μια εβδομάδα πριν τον θάνατο του.

Είχαμε και μία δήλωση στο Kosmos FM και τον Πέτρο Αδάμ, από τον μπασίστα Billy Cox, μέλος των Band Of Gypsys του Jimi Hendrix, με τους οποίους εμφανίστηκε και στο Woodstock: «Ο Τζίμι Χέντριξ μας θυμίζει τι σημαίνει πραγματική ευλογία για κάποιον που, ενώ κατέχει ένα θεόσταλτο ταλέντο, παραμένει ταπεινός. Μέσα από την ταπεινότητά του κέρδισε την αθανασία και αυτό εξηγεί γιατί ο Τζίμι παραμένει εξίσου σημαντικός για τον 21ο αιώνα όπως ήταν και για τον 20ο».