Επανέρχεται κι επισήμως στον χώρο της μυθοπλασίας η ΕΡΤ

Επανέρχεται κι επισήμως στον χώρο της μυθοπλασίας η ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (07/10).

07 Οκτωβρίου 2020

Σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση στους αρμόδιους συντάκτες των δύο από τις τρεις νέες σειρές που θα προβάλλει η δημόσια ραδιοτηλεόραση την νέα σεζόν, το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και τα «Καλύτερά μας Χρόνια». Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της ΕΡΤ είναι η πρώτη φορά εδώ και 21 χρόνια που δημιουργεί καθημερινή μυθοπλασία, μετά το 1999 και το «Στα Φτερά του Έρωτα», ενώ συνολικά θα προβάλλονται από την ΕΡΤ 32 ώρες μυθοπλασίας κάθε μήνα, οι οποίες θα απασχολούν 165 ηθοποιούς, 130 άτομα παραγωγής και 500 κομπάρσους. Παρακάτω τα δεκάλεπτα promo trailers των δύο σειρών:

«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

«Τα Καλύτερά μας Χρόνια»

-------------------------

Με αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επιστρέφει το «Στην Υγειά μας ρε παιδιά».

Το ερχόμενο Σάββατο στις 21.00 θα προβληθεί από τον ΣΚΑΪ το πρώτο επεισόδιο, για τη νέα σεζόν, της δημοφιλούς εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου. Η αρχή θα γίνει με αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε από τη ζωή πριν έναν χρόνο, με τους Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Κότσιρα, Μπάμπη Στόκα, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Ζουγανέλη, Πάνο Μουζουράκη, Δημήτρη Σταρόβα, Αφροδίτη Μάνου, Αντώνη Μιτζέλο, Δήμητρα Παπίου, Γιώργο και Αλέξανδρο Παντελιά («Κίτρινα Ποδήλατα»), Μιρέλα Πάχου και Ελισσάβετ Καρατζόλη να ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια του.

-------------------------

Ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή στην ΕΡΤ3.

Επένδυση στην επιμόρφωση του τηλεοπτικού κοινού κάνει το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης. Ο λόγος για τις δύο νέες σειρές ντοκιμαντέρ που θα προβάλλονται καθημερινά από τις 15.00 εως τις 16.45. Οι «Νόστιμες Διαδρομές» (15.00) που θα αφηγούνται την ιστορία μερικών από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο, και οι «Μικρές Φάρμες» (16.00) με τον τρίτο κύκλο τους, που καταγράφουν την γεωργική παραγωγή διάφορων προϊόντων από τις 4 επαρχίες της Ιρλανδίας.

-------------------------

Νέες εκπομπές σε Πρώτο Πρόγραμμα και Φωνή της Ελλάδας.

Από την ερχόμενη Δευτέρα και κάθε μέρα 06.00 με 08.00, επανέρχεται στον ενημερωτικό ραδιοσταθμό της ΕΡΑ η εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τον Διονύση Χατζημιχάλη και την Κατερίνα Σερέτη. Από την ίδια μέρα ξεκινά και το νέο πρόγραμμα της Φωνής της Ελλάδας, μεταδίδοντας για πρώτη φορά ανέκδοτο υλικό του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, από τις 12 εως τις 15 Οκτωβρίου στις 18.00 ώρα Ελλάδας, τις εκπομπές «Προσφέρω» με την Αθηνά Γιόγιακα και «Athens Calling» με τον Περικλή Βασιλόπουλο, και επιλεγμένες μουσικές εκπομπές από το Δεύτερο και το Τρίτο (Πάνος Χρυσοστόμου, Κώστας Θωμαΐδης, Μιχάλης Γελασάκης, Έλενα Διάκου, Κώστας Καναβούρης, Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Αφροδίτη Κοσμά). Επιπλέον η πρωινή ζώνη της Φωνής της Ελλάδας ενισχύεται με τους Χρήστο Παγώνη, Προκόπη Αγγελόπουλο και Θάνο Σιαφάκα.