Μπουκώνουν πάλι με κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ

Μπουκώνουν πάλι με κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό.

28 Οκτωβρίου 2020

Φτάνουμε λοιπόν στα 22 εκατομμύρια ευρώ τα λεφτά που έδωσαν στα ΜΜΕ. Πόσα λεωφορεία αγοράζαμε με αυτά τα χρήματα; Πόσες προσλήψεις στην Υγεία θα μπορούσαν να γίνουν;

Δημοσιεύτηκε λοιπόν στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, χθες Τρίτη 27 Οκτωβρίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) για τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Την υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και αφορά «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)” και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου (“Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”) κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά».

Τα 2 εκατομμύρια ευρώ θα τα μοιραστούν τα 6 πανελλαδικά κανάλια: Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha.

Και θέλει να μας το παίξει δίκαιος τώρα ο κ. Στέλιος Πέτσας: «Το γεγονός ότι η διαθέσιμη μέτρηση τηλεθέασης των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από ανεξάρτητο φορέα εξασφαλίζει την ορθή και αντικειμενική κατανομή του διαθέσιμου προϋπολογισμού».

Με άλλα λόγια ο ΣΚΑΪ θα πάρει τριπλάσια χρήματα από το Mega που θα πάρει λιγότερα και από το Open

Αποκλείουν ωστόσο τα περιφερειακά κανάλια έστω και αν αυτά στην τελευταία μέτρηση συγκέντρωναν ποσοστό 22%, μεγαλύτερο απ' όλα τα υπόλοιπα. Γιατί τα αποκλείει ο κ. Πέτσας; Γιατί δίνει χρήματα μόνο στους 6 μεγάλους; H Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι στο κόκκινο από κρούσματα αλλά τα τοπικά τους κανάλια που τα βλέπει πολύ κόσμος δεν θα πάρουν διαφήμιση! Γιατί;