Να το σίριαλ που αξίζει να δείτε: «Little Fires Everywhere»

Να το σίριαλ που αξίζει να δείτε: «Little Fires Everywhere»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο,τι καλύτερο είδα τους τελευταίους μήνες.

09 Νοεμβρίου 2020

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Είναι του Hulu βέβαια, όχι του Netflix, εκεί πρέπει να το αναζητήσετε. Βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Celeste Ng, μίας Αμερικανίδας συγγραφέως με κινέζικη καταγωγή.

Επτά επεισόδια είναι -μόλις- με πυκνή αφήγηση και παρουσιάζει οικογενειακές σχέσεις σε μία μικρή πόλη στο Οχάιο. Ιστορίες ανάμεσα σε μάνες και κόρες, ανάμεσα σε παιδιά, ιστορίες καθημερινότητας και όχι μόνο. Δεν σας κάνω σπόιλερ, μην ανησυχείτε.

Στην πρώτη σκηνή βλέπουμε το ακριβό σπίτι της πλούσιας οικογένειας της Reese Witherspoon να καίγεται. Ολοσχερώς. Στην πρώτη-πρώτη σκηνή. Και μετά γυρίζουμε μερικούς μήνες πίσω και αρχίζει να ξετυλίγεται η ιστορία. Τότε που φτάνουν στη μικρή πόλη η (καταπληκτική ερμηνεία) Kerry Washington με την κόρη της, την Lexi Underwood (φωτογραφία πάνω). Θα προσέξετε και τη μικρή κόρη της Witherspoon, το τέταρτο παιδί της οικογένειας, που ερμηνεύει σούπερ η Megan Stott (φωτό από κάτω).

Ηδη το περιοδικό Elle δημοσίευεσε ένα μεγάλο κομμάτι για το αν θα υπάρχει δεύτερος κύκλος. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Αλλωστε σε μυθιστόρημα βασίστηκε, πρέπει να γραφτεί νέο σενάριο εξ ολοκλήρου. Εκανε το λάθος το Big Little Lies και ο δεύτερος κύκλος ήταν αδιάφορος.