«Απειλή για την ελευθερία του Τύπου οι περιορισμοί για τους δημοσιογράφους στις διαδηλώσεις»

«Απειλή για την ελευθερία του Τύπου οι περιορισμοί για τους δημοσιογράφους στις διαδηλώσεις»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» αποδοκιμάζουν τις «οδηγίες» του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

03 Φεβρουαρίου 2021

Σε κείμενο που ανέβηκε στο site της, η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της, στις πρόσφατες υποδείξεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στους δημοσιογράφους που καλύπτουν διαδηλώσεις. Όπως αναφέρουν οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», η κάλυψη μόνο από ένα συγκεκριμένο μέρος «περιορίζει τους δημοσιογράφους και δίνει τη δυνατότητα στις αρχές να διαδώσουν την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα, εις βάρος της αντικειμενικότητας».

Και συνεχίζουν, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι σχέσεις της αστυνομίας με τους δημοσιογράφους συνεχίζουν να είναι τεταμένες στην Ελλάδα, ειδικά κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων. Πολλοί φωτορεπόρτερ έχουν παρεμποδιστεί από το να κάνουν τη δουλειά τους, τους τελευταίους μήνες, όπως ο Αντώνης Ρηγόπουλος ο οποίος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και τέθηκε υπό κράτηση, την ώρα που κάλυπτε διαδηλώσεις στην Αθήνα, στις 17 Νοεμβρίου».

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρέπει να επανεξετάσει τις οδηγίες για την αστυνόμευση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους των δημοσιογράφων, και να έρθει σε συμφωνία η οποία δεν θα καταστρατηγεί την δουλειά των δημοσιογράφων και την ελεύθερη βούληση», δήλωσε ο επικεφαλής των «ΡΧΣ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, Pavol Szalai.