Η κυβέρνηση να ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται

Η κυβέρνηση να ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας διαμαρτύρεται.

11 Φεβρουαρίου 2021

Και διαμαρτύρεται, δικαίως, μια και η Αστυνομία προσπαθεί διαρκώς να εμποδίσει το έργο των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Θα θυμάστε που ο κ. Χρυσοχοϊδης ήθελε να μας περιορίσει τους δημοσιογράφους σε ένα συγκεκριμένο σημείο των διαδηλώσεων για να μας... προστατέψει.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος υπογραμμίζει ότι «εχθές είχαμε τρικλοποδιές σε φωτορεπόρτερ από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της πορείας που έλαβε μέρος στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Σήμερα σε άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς».

Και συνεχίζει η ΕΦΕ, «καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες τείνουν να γίνουν “συνήθεια”. Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε “τα μάτια του κόσμου” όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο».

Το ερώτημα είναι εύλογο, πια: «η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται».

H φωτογραφία είναι του (φοβερού και τρομερού) Μάριου Λώλου