Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του «Hustler» Larry Flynt

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του «Hustler» Larry Flynt
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα 78 του χρόνια.

11 Φεβρουαρίου 2021

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του έντυπου πορνό, με το «Hustler» που πρωτοκυκλοφόρησε το 1974 να ανταγωνίζεται «μεγαθήρια» όπως το «Playboy» και το «Penthouse».

Από αυτό δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος όμιλος με επιπλέον περιοδικά, εταιρεία παραγωγής ταινιών πορνό, καταστήματα, καζίνο και κανάλια, δύο εκ των οποίων -το Blue Hustler και το Hustler HD- εκπέμπουν και στην Ελλάδα μέσω της Cosmote TV.

Πέρα από τα παραπάνω όμως, και τις ουκ ολίγες επικρίσεις που έχει δεχτεί για τα εξώφυλλά του που τον είχαν οδηγήσει πολλές φορές στα δικαστήρια, ο Larry Flynt υπήρξε, μεταξύ άλλων, μεγάλος ακτιβιστής, συγγραφέας και πολιτικός. Ήταν από τους πρώτους που τάχθηκαν με το μέρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και το gay πορνό, ήταν υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου, έγραψε βιβλία για την πολιτική όπως το «Sex, Lies And Politics: The Naked Truth», το «One Nation Under Sex» κ.ά., και τέλος διεκδίκησε την προεδρία της χώρας το 1984 και την κυβέρνηση της Καλιφόρνια το 2003.

Η ζωή του, μάλιστα, έγινε ταινία μέσα από το «The People vs. Larry Flynt» που έκανε πρεμιέρα το 1996, με τους Woody Harrelson, Courtney Love και Edward Norton.