Το Κόκκινο γιορτάζει το ραδιόφωνο

Το Κόκκινο γιορτάζει το ραδιόφωνο
Ακολουθήστε μας στο Google news

0 «105,5 Στο Κόκκινο» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου με ειδικές εκπομπές – αφιερώματα.

12 Φεβρουαρίου 2021

Ξεχωρίζει, στις 7 το απόγευμα, ένα -σε πρώτη μετάδοση- ραδιοφωνικό live στο οποίο ο Φώτης Σιώτας μαζί με την Ιουλία Καραπατάκη και εκλεκτούς μουσικούς, παίζουν και παρουσιάζουν τον δίσκο «Τα Δεύτερα». Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Γιάννη Πετρίδη, ενώ η ζωντανή ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του σταθμού.

Στις 09:35, ο Διονύσης Ελευθεράτος μιλά για τη μουσική και το ραδιόφωνο με τον Γιάννη Πετρίδη, τον ραδιοφωνικό παραγωγό που, από το 1974 ως τις ημέρες μας, συνδέθηκε όσο κανένας άλλος με τη διάδοση της ροκ και ποπ μουσικής, στην Ελλάδα.

Στις 10:00, αμέσως μετά, ο Αδάμ Γιαννίκος μιλά για το ραδιόφωνο και τις αντοχές του, την εκπομπή του Όρσον Ουέλς για τον Πόλεμο των Κόσμων (1938), τον πανικό που προκάλεσε, τον ρόλο του ραδιοφώνου σε καταστάσεις πολέμου.

Στις 16:00, ο Θανάσης Λαζαρίδης αφιερώνει το δίωρο στα δημοτικά ραδιόφωνα και τον ρόλο τους στην ενημέρωση και την επικοινωνία, συνομιλώντας με διευθυντές δημοτικών σταθμών.

Στις 18:00, ένας από τους παλαιότερους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, ο Θοδωρής Μανίκας, μας μιλάει για το ραδιόφωνο την εποχή των «πειρατών», για την ιστορική διαδρομή του μέσου και τη μουσική που διακινήθηκε μέσω αυτού.

Στις 19:00, ο Γιάννης Πετρίδης θα παρουσιάσει τη συνέντευξη του Φώτη Σιώτα που λέμε στην αρχή.