Για... ένα παράβολο δεν νομιμοποιήθηκε ο Λύρα 91.4

Για... ένα παράβολο δεν νομιμοποιήθηκε ο Λύρα 91.4
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ΕΣΡ «έκοψε» τον ραδιοσταθμό, παρόλο που πληρούσε όλες τις (υπόλοιπες) προϋποθέσεις.

10 Μαρτίου 2021

Ένα ακόμη ραδιόφωνο της Αθήνας μένει εκτός του πίνακα των νομίμως λειτουργούντων. Η αίτηση που είχε υποβάλλει ο Λύρα 91.4 για χορήγηση ΒΝΛ απορρίφθηκε από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, λόγω «ελλείψεως παραβόλου». Συγκεκριμένα, ο μουσικός ραδιοσταθμός είχε καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην αδειοδότηση του (μακρινού) 2001, μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την χορήγηση ΒΝΛ, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή γιατί δεν κατέβαλλε τέλος ύψους 7 εκατομμυρίων δραχμών (περίπου 20,5 χιλιάδες ευρώ).

Όπως σημειώνει το ΕΣΡ στο σκεπτικό του «θα ήταν αντίθετο στην αρχή της ίσης μεταχείρισης να επωφελούνται από την ως άνω διάταξη και να νομιμοποιούνται σταθμοί που είχαν συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία με ελλιπή νομιμοποιητικά στοιχεία». Παρόλο που, όπως διαπίστωσε η ανεξάρτητη αρχή, ο Λύρα 91.4 πληρούσε τις άλλες δύο βασικές προϋποθέσεις του νόμου περί ΒΝΛ. Εξέπεμπε αποδεδειγμένα στους 91.4 την 31η Δεκεμβρίου 2004, τότε ως «Κρητική Ραδιοφωνία Αττικής», και δεν έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ένα από τα μέλη του ΕΣΡ ψήφισε υπέρ του σταθμού, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «βούληση του συντάκτη του άρθρου 12 § 29 του Ν. 3310/2005 ήταν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου και να θεωρηθούν ως νομίμως λειτουργούντες και εκείνοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί οι φορείς των οποίων κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής με το ελάχιστο περιεχόμενο που αναφέρεται στην προαναφερθείσα διάταξη, ακόμα και εάν η αίτηση δεν εξετάστηκε επί της ουσίας από το τελικώς αποφασίζον όργανο (δηλ. το ΕΣΡ)».