Ριαλιτοτουρίστες και όχι αλητοτουρίστες

Ριαλιτοτουρίστες και όχι αλητοτουρίστες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Φαντασμαγορικά πραγματοποιείται η επανεκκίνηση του τουρισμού στην Κρήτη.

31 Μαρτίου 2021

Περίπου 80 άτομα (κατ’ άλλους, 57) έφτασαν από τη Γερμανία για την παραγωγή ενός «ριάλιτι γνωριμιών» με τίτλο «Βρες τον πρίγκιπα του παραμυθιού». Τα γυρίσματα αρχίζουν αύριο, Πρωταπριλιά.

Πρόκειται για τη γερμανική εκδοχή του αμερικανικού ριάλιτι «Finding Prince Charming», κάτι ανάλογο με το «Τhe Bachelor» που προβλήθηκε τη φετινή σεζόν στον Alpha: H διαφορά βρίσκεται στο ότι εδώ οι παίχτες είναι 13 άντρες ηλικίας 26-35 ετών ενώ ο Πρίγκιπας (ο ομόλογος του Έλληνα γαμπρού, του κυρίου Παναγιώτη) δεν δίνει στο τέλος κάθε επεισοδίου ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο άτομο της προτίμησής του, αλλά μια μαύρη γραβάτα ή παπιγιόν. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ήδη ένα παρόμοιο ριάλιτι γυρίζεται στο Καλαμάκι των Χανίων ενώ το εφήμερο βασίλειο του Πρίγκιπα βρίσκεται στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Οι Γερμανοί ριαλιτο-παίχτες δεν είναι φορείς μετάδοσης του κορονοϊού, όλοι τους τεσταρισμένοι, εμβολιασμένοι, απολυμασμένοι και ούτε θα έρχονται σε προσωπική επαφή με το ντόπιο στοιχείο. Όμως ενώ όλοι εμείς πλαντάζουμε στην απομόνωση και μόνο με κιάλια μπορούμε να δούμε λίγη θάλασσα, η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τις θύρες στους ριαλιτο-τουρίστες και όχι βεβαίως στους αλητοτουρίστες που θυμίζουν άλλες εποχές.

Της Μαριάννας Τζιαντζή από την Εφημερίδα των Συντακτών