H ΕΡΤ για τα «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη

H ΕΡΤ για τα «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακοίνωση της ΕΡΤ για την προβολή διαφημιστικών σποτ εντύπων στην Δημόσια Τηλεόραση.

06 Απριλίου 2021

Αφορμή για την ανακοίνωση, η μεγάλη διαφημιστική καμπάνια της εφημερίδας του Μένιου Φουρθιώτη στην ΕΡΤ. Διαφήμιση για το φύλλο της... Κυριακής που βγαίνει και... Δευτέρα στις εκπομπές της ΕΡΤ.

Ιδού η ανακοίνωση:

• Από τον Ιανουάριο του 2020 έχει καταργηθεί στην ΕΡΤ η πρακτική της ανταλλακτικής διαφήμισης με τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν τοις μετρητοίς, όπως όλοι, το τίμημα του διαφημιστικού χρόνου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
• Με νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ (1η Απριλίου 2021), μειώθηκε από 80% σε 50% η έκπτωση που διαχρονικά υπήρχε στην ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαφημιζομένων, ενώ καθιερώθηκε η μη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων με έκπτωση, τις ώρες από 19:50 έως και 00:15. Επίσης, προσδιορίστηκε πλαφόν ανά ημέρα στον συνολικό αριθμό των διαφημιστικών σποτ που προβάλλονται με έκπτωση.
• Η ΕΡΤ, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτό με την παραπλανητική διαφήμιση ωστόσο είναι συζητήσιμο μια και τα «Αποκαλυπτικά» διαφημίζουν συνεντεύξεις που δεν έχουν (όπως του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου) αλλά και κουπόνια για σούπερ μάρκετ που διαφημίζονταν ότι δίνονται για όλους αλλά δίνονταν μετά από κλήρωση και μόνο σε όσους θα αγόραζαν, υποχρεωτικά, κάποια προϊόντα.  

Δεν αφορά την ΕΡΤ βέβαια...