«Δημοκρατία» και «Εφ.Συν.» από τη μία, «Καθημερινή» από την άλλη

«Δημοκρατία» και «Εφ.Συν.» από τη μία, «Καθημερινή» από την άλλη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαφωνούν για την ψήφο των αποδήμων, συμφωνούν για τη βλακεία της Θεοδώρας Τζάκρη.

13 Απριλίου 2021

«Δημοκρατία»: «Τώρα η κυβέρνηση, διά του κ. Βορίδη, ακυρώνει τον εαυτό της και ως προς αυτό. Και το σοβαρότερο είναι ότι από εθνική υπόθεση φαίνεται ότι επιχειρείται να μετατραπούν οι απόδημοι σε εργαλείο ψηφοθηρικής διάσωσης...».

«Εφημερίδα των Συντακτών»: «Όπως έχει παραδεχτεί ο επίσημος βιογράφος του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που ‘‘αποπειράθηκε να αλλάξει τους βασικούς συσχετισμούς της μεταπολίτευσης υπέρ της Κεντροδεξιάς με την ψήφο των αποδήμων’’. Τώρα θεωρούν ότι μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο».

«Καθημερινή»: «Η εξ αποστάσεως άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για όσους είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα ήταν πολύ απλή. Θα αρκούσε η επιστολή, όπως προβλεπόταν και στο Σύνταγμα. Τα κόμματα, όμως, κατέληξαν σε ένα σύστημα γραφειοκρατικών περιορισμών που αποθαρρύνει, παρά διευκολύνει τη συμμετοχή. Έστω και αργά, το πολιτικό σύστημα, αντί να πειραματίζεται με φόρμουλες οριακής συνταγματικότητας, οφείλει να συγκλίνει στο αυτονόητο».

Ωστόσο συμφωνούν όλοι για την Θεοδώρα Τζάκρη και τις άστοχες δηλώσεις της στον «Εθνικό Κήρυκα»

Ο Σταύρος Παπαντωνίου στο «Θεωρείο» της «Καθημερινής» λέει «Η Τζάκρη στο… Μαξίμου»: «Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να κάνει η Θεοδώρα Τζάκρη στην κυβέρνηση. Τη συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα», με την οποία ζητούσε την άρση των περιορισμών στην ψήφο αποδήμων, την υποδέχθηκε το Μαξίμου με ανοικτές αγκάλες. Τώρα δεν ξέρω αν θα ψηφίσει τη ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ -σχεδόν το αποκλείω–, αλλά φαντάζομαι πως η κ. Τζάκρη θα συνταχθεί με την πλειοψηφία, καθώς δεν συμβαίνει ούτε και για
βουλευτές της Ν.Δ. που δίνουν συνέντευξη, την επομένη ο πρωθυπουργός να ζητάει ρύθμιση για την ικανοποίηση του αιτήματός τους. Μεγαλεία!».

Ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ λέει ότι ήταν «Έτοιμοι από καιρό για την... πάσα Τζάκρη»: «Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στη... δέσμευση της Θεοδώρας Τζάκρη στους απόδημους για την κατάργηση των περιορισμών για την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους. Τι είχε προηγηθεί όμως; Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έριξε την Κουμουνδούρου στην παγίδα, αλλά στην κυβέρνηση είχαν στήσει από καιρό καρτέρι, με τη βεβαιότητα ότι αργά ή γρήγορα κάποιος συριζαίος θα εμφανιζόταν».

Για αστοχία μιλάει και η «Εφ.Συν.»: «Η απόπειρα της κυβέρνησης να κρυφτεί πίσω από τις άστοχες δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη δεν μπορεί να πείσει κανέναν».