Ο Γιώργος Γαμπρίτσος ήξερε για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος ήξερε για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τσιμουδιά η ΕΡΤ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, παρά τις καταγγελίες.

21 Απριλίου 2021

Τη γνωστή καταγγελία που έκανε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα για λογοκρισία σε ρεπορτάζ της, στις «Ειδικές Αποστολές». Το κωμικοτραγικό είναι που της λογοκρίθηκε ένα ρεπορτάζ για τη λογοκρισία! «Το ρεπορτάζ αφορά στο περιβόητο content moderation, τη διαχείριση περιεχομένου στα social media και με ποιους τρόπους φτάνει στη λογοκρισία ή τη φίμωση απόψεων», λέει η ίδια. Και συνεχίζει: «Επεσε τέτοιος πανικός να μην παίξει αυτό το θέμα για τη λογοκρισία στα social media που παραγγέλθηκε άρον άρον και εκτελέστηκε άλλο θέμα για να αντικαταστήσει το “ενοχλητικό” και να μην ακυρωθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά η προβολή της εκπομπής λόγω... κομμένου ρεπορτάζ».

Μετά την καταγγελία, τη Δευτέρα το πρωί, υπήρξε διαρροή τη Δευτέρα το βράδυ ότι το λογοκριμένο θέμα θα εμπλουτιστεί και θα παίξει κανονικά. Δύο εβδομάδες τώρα που παραμένει κλειδωμένο στο συρτάρι, δεν εμπλουτίστηκε και θα εμπλουτιστεί το διήμερο μετά την καταγγελία της Μάχης.

Από την ΕΡΤ σιωπή. Επικοινωνήσαμε μαζί τους, αλλά δεν είχαν να μας πουν κάτι. Σημειώστε πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος είναι ενήμερος για τη λογοκρισία εδώ και μία εβδομάδα. Τσιμουδιά και αυτός. Ωραίος ο μάνατζερ, πολύ ωραίος.

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα «Λογοκρισία στην ΕΡΤ Α.Ε. και έλεγχος των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης» κατέθεσαν σήμερα, 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στον υφυπουργό παρά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Σε ποιες ενέργειες έχει ή πρόκειται να προβεί και ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο αρμόδιος Υπουργός προκειμένου να ασκηθεί έλεγχος διαφάνειας στην ΕΡΤ Α.Ε μετά τις καταγγελίες της δημοσιογράφου Μάχης Νικολάρα για το "κόψιμο" της εκπομπής, που αφορούσε ρεπορτάζ για τη λογοκρισία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;» ρωτούν οι βουλευτές. «Ποιος έχει την ευθύνη για το κόψιμο της εκπομπής και με ποια αιτιολογία απαγορεύτηκε η προβολή της;».