«To τάβλι» και Αλκης Αλκαίος στον «Αθήνα 9.84»

«To τάβλι» και Αλκης Αλκαίος στον «Αθήνα 9.84»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Συναυλία απόψε και θέατρο αύριο στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης.

25 Απριλίου 2021

Απόψε, στη δεύτερη συναυλία της σειράς, με μια ραδιοφωνική συναυλία κάθε Κυριακή, ο Μίλτος Πασχαλίδης καλεί την Βιολέτα Ικαρη και ερμηνεύουν μαζί δεκαοχτώ τραγούδια του Αλκη Αλκαίου. Το αφιέρωμα είναι στον μοναδικό Αλκη Αλκαίο, δηλαδή. Στον «ποιητή που υποδύεται τον στιχουργό» όπως συνήθιζε να λέει γι' αυτόν ο Θάνος Μικρούτσικος. Μαζί τους ο Θύμιος Παπαδόπουλος στις ενορχηστρώσεις και τα πνευστά, ο Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο και ο Πάρις Περυσινάκης στη λύρα και τα έγχορδα. Η συναυλία θα ακούγεται από τα FM (Οδυσσέας Ιωάννου και Σαπφώ Ματσιώρη στην παρουσίαση), αλλά ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του «Αθήνα 9.84» στο YouTube και στο site του. Εναρξη στις 21.00.

Το θεατρικό έργο της Μεγάλης Δευτέρας είναι «To τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη. Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) είναι οι πρωταγωνιστές, φίλοι και κουνιάδοι, δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα που συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. 
Τα έργα ηχογραφούνται από τον ηχολήπτη του «Αθήνα 9.84», Πάνο Αργύρη. Το podcast της παράστασης θα υπάρχει μετά στο σάιτ του σταθμού διαθέσιμο για ακρόαση. Στο athina984.gr την ώρα της ραδιοφωνικής μετάδοσης του θεατρικού παίζει και βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα με πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.