Είναι fake news, άραγε, κάποια προφανή λάθη;
26 Απριλίου 2021Τα είπαμε από χθες με αφορμή το λάθος του ΑΠΕ-ΜΠΕ (που διορθώθηκε μετά), ένα ανώδυνο λάθος το οποίο μάλιστα βγάζει και γέλιο: αντί να γράψει ότι η διαδρομή Θεσσαλονίκη-Εδεσσα θα γίνει κατά 10 λεπτά συντομότερη έγραψε πως θα είναι 10 λεπτά συνολικά (δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή). Ούτε με ελικόπτερο δεν θα έφτανες τόσο γρήγορα.
Το λάθος είναι φανερό, το καταλαβαίνουν όλοι. Και κάποια sites που το έκαναν copy paste λόγω αβλεψίας, βιασύνης ή άγνοιας, το διόρθωσαν.
Ερχονται όμως τα ellinika hoaxes και παίρνουν αυτό το λάθος των sites και το βγάζουν fake news. Παραπληροφόρηση! Και κατήγγειλαν ακόμα και sites που αντιλήφθηκαν το λάθος τους και το άλλαξαν. Κάθισαν λοιπόν τα hoaxes, πήραν το βίντεο που μιλάει ο υπουργός, πήγαν στο σημείο 25:46 που είπε «ότι η εξοικονόμηση χρόνου μπορεί να φτάσει τα 10 λεπτά για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Έδεσσα», διαπίστωσαν πως δεν είπε αυτά που γράφουν ή έγραφαν τα sites και τα έβγαλαν πως διαδίδουν fake news. Αποτέλεσμα πολλά sites όπως μαθαίνουμε να διαμαρτύρονται και δικαίως.
Δεν είναι αστυνομία του διαδικτύου τα ellinika hoaxes, χωροφυλακή της δεκαετίας του 50 είναι, χωροφυλακή της επαρχίας μάλιστα, put the kot down slowly.
Ολες οι χώρες διαθέτουν σοβαρούς οργανισμούς να ελέγχουν τα fake news στο διαδίκτυο (ακόμα και πανεπιστήμια κάνουν αυτή τη δουλειά), εμείς έχουμε τα hoaxes...