Ας κάνουν (ελληνικές) συναυλίες με πιο ακριβό εισιτήριο

Ας κάνουν (ελληνικές) συναυλίες με πιο ακριβό εισιτήριο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο συναυλιακά από το περσινό.

12 Μαΐου 2021

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Είχαμε πολύ καιρό, μήνες ολόκληρους, να βάλουμε κάτι στην ατζέντα των συναυλιών του Loaded. Τόσο στα ξένα ονόματα όσο και στα ελληνικά. Από χθες όμως με το Φεστιβάλ Αθηνών αλλά και σήμερα με την ανακοίνωση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, μοιάζει σαν να μπαίνουμε σιγά-σιγά σε ρυθμό. Αρκεί φυσικά να μην υπάρχει κανένα πισωγύρισμα στην πανδημία.

Ξένες συναυλίες βέβαια το φετινό καλοκαίρι δεν θα δούμε και πολλές. Μόνο κάποιες μεμονωμένες όπως αυτές στο Φεστιβάλ, του Brian και Roger Eno στο Ηρώδειο καθώς και του Jan Garbarek. Περιοδείες δεν γίνονται το καλοκαίρι γι αυτό και δεν θα δούμε ξένα ονόματα.

Ελληνικές συναυλίες θα ανακοινώνονται διαρκώς τις επόμενες ημέρες αν και υπάρχει δικαιολογημένη γκρίνια για την πληρότητα των χώρων, που θα είναι μόνο 50%. «Ήδη έχουμε ξεκινήσει να ακυρώνουμε παραγωγές σε όλη την Ελλάδα γιατί δεν αντέχουμε το κόστος με την πληρότητα στο 50%», είπε η Κατερίνα Σταματάκη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Πάντως αν οι Ελληνες διοργανωτές έβαζαν το εισιτήριο λίγο πιο ακριβό, 2-3 ευρώ παραπάνω, δεν νομίζω να διαμαρτυρόταν κανείς μας. Μία μπύρα είναι. Αλλά οι άνθρωποι της τέχνης το έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν δουλεύουν εδώ και μήνες. Θα πείραζε κανέναν να δώσει 15 ευρώ αντί για 12 προκειμένου να δει έναν αγαπημένο του καλλιτέχνη και τους μουσικούς του που πολλοί από αυτούς είναι άνεργοι εδώ κι έναν χρόνο;