Ως πότε θα γίνεται αφιέρωμα στον Dylan και θα μιλάει ο Σαββόπουλος;

Ως πότε θα γίνεται αφιέρωμα στον Dylan και θα μιλάει ο Σαββόπουλος;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ολοήμερο αφιέρωμα στον Bob Dylan κάνουν στο Kosmos FM με ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και ολίγη από μανιέρα.

20 Μαΐου 2021

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου είναι το αφιέρωμα με αφορμή τα 80στά γενέθλια του νομπελίστα ποιητή της ροκ.

* Μουσικοί και στιχουργοί (Δήμητρα Γαλάνη, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου, Nalyssa Green), καθώς και συγγραφείς (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χίλντα Παπαδημητρίου, Σώτη Τριανταφύλλου), αποδίδουν στα ελληνικά το αγαπημένο τους τραγούδι του Ντίλαν και μιλούν για τη δική τους σχέση με τα τραγούδια και τους στίχους του.
* Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης παρουσιάζει ένα δικό του, διαφορετικό, ντουέτο με τη Φλέρυ Νταντωνάκη στο «Blowin’ in the wind».
* O Νίκος Πορτοκάλογλου μετατρέπει το «It’s all over now, baby blue» σε «Κοίτα να την ψάξεις κάπου αλλού» και το ηχογραφεί αποκλειστικά για το Kosmos.
* Ο Φώτης Απέργης, στις 16:00, αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τους πρωταγωνιστές των τραγουδιών του Ντίλαν (ερωμένες, επαναστάτες, απόκληροι και αδικημένοι, μοντέλα, μαφιόζοι, μποξέρ…) και προσκαλεί τον Διονύση Σαββόπουλο για να αφηγηθεί πώς πρωτάκουσε τραγούδια του Ντίλαν στις Σπέτσες το 1965 και για τις ομοιότητες και τις διαφορές στους παράλληλους βίους τους. Τα έχουμε ακούσει χίλιες φορές
* Η Claudia Matola, από τις 18:00 ως τις 20:00 επαναφέρει τη συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από την απονομή του Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2016 για πρώτη φορά σε τραγουδοποιό.
* Ο Μανώλης Φάμελλος στις 22:00 παίζει Ευρωπαίους και Αμερικανούς συνοδοιπόρους-τραγουδοποιούς.

Βέβαια δεν φταίει ο Σαββόπουλος, το σωστό ερώτημα θα ήταν «ως πότε θα γίνεται αφιέρωμα στον Dylan και θα ρωτούν τον Σαββόπουλο;»...