Ανοίξτε και τους χειμερινούς κινηματογράφους

Ανοίξτε και τους χειμερινούς κινηματογράφους
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ωραία τα θερινά σινεμά και πολύ ρομαντικά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που περιμένουμε πώς και πώς τις κλειστές, σκοτεινές αίθουσες.

26 Μαΐου 2021

Ακόμα και τώρα που είναι καλοκαίρι. Μας αρέσει που είναι πιο άδειες και πιο δροσερές. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας. Και είναι πολλοί. Στην Αθήνα υπάρχουν 13 multiplex με 88 αίθουσες, στη Θεσσαλονίκη 4 multiplex με 37 και στην επαρχία 19 με 118 αίθουσες. Επιπλέον υπάρχουν 130 χειμερινοί κινηματογράφοι σε όλη την Ελλάδα, μεμονωμένοι εννοούμε, με 332 αίθουσες.
Ολοι αυτοί είναι κλειστοί από πέρυσι τον Μάρτιο με ένα μικρό διάλειμμα το καλοκαίρι. Μιλάμε για περισσότερους από 2 χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Στην κυβέρνηση δεν έχουν βγάλει χρονοδιάγραμμα για τους κλειστούς κινηματογράφους. Μέχρι και τον Αύγουστο δεν φαίνεται προοπτική. Μήπως να το ξαναδούν;

Αλλωστε μιλάμε και για ένα διαφορετικό, κινηματογραφικά, καλοκαίρι μια και θα δούμε πολλές πρώτες προβολές. Και με blockbuster που είναι κατεξοχήν multiplex φιλμ. Ταινίες που θέλεις να τις βλέπεις σε κλειστές αίθουσες (με τέρμα τον ήχο), ταινίες που θα βοηθήσουν και τους χειμερινούς κινηματογράφους να βγάλουν λίγα από τα σπασμένα. Από την 9η σειρά του «The Fast and the Furious» έως το «Black Widow» της Marvel και από το «Space Jam 2» (με Lebron James - στο παλιό ήταν ο Michael Jordan) μέχρι το «Suicide Squad 2». Ολες ταινίες μεγάλων στούντιο που θέλουν, απαραιτήτως, ήχο και εικόνα στο maximum.