Ενα Δεύτερο Πρόγραμμα γεμάτο Μάνο Χατζιδάκι σήμερα

Ενα Δεύτερο Πρόγραμμα γεμάτο Μάνο Χατζιδάκι σήμερα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κολλημένη η βελόνα μας όλη ημέρα στους 103.7

15 Ιουνίου 2021

Από τις 8:30 το πρωί ως τις 23:30, ακούμε τη φωνή του Μάνου Χατζιδάκι και μπαίνουμε στον κόσμο του. Κάθε μια ώρα, στο «και μισή», θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι. Επιμέλεια αφιερώματος, Μαρία Κοζάκου.

10:00-12:00: Ελένη Γιαννοπούλου. «Η αύρα του Μάνου Χατζιδάκι» σε ένα δίωρο γεμάτο με πρωτότυπα τραγούδια του, επανεκτελέσεις – κάποιες ανέκδοτες – από νεότερους δημιουργούς καθώς και τραγούδια καλλιτεχνών που με διάφορους τρόπους έχουν συνδεθεί με το έργο του.

14:00-15:00: Ντοκουμέντο: «Η τελευταία συνέντευξη του Μάνου Χατζιδάκι», από το Αρχείο της Ραδιοφωνίας. Η τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Μάνος Χατζιδάκις, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό του, τον Ιούνιο του 1994, στον Φώτη Απέργη. Την ίδια συνέντευξη την έχουμε ακούσει κι άλλη φορά στο Δεύτερο. 

15:00-16:00, Έλενα Διάκου. «Ο Μάνος Χατζιδάκις πέρα από το τραγούδι. Τα κείμενα, οι απόψεις, ο Σείριος, το Τέταρτο, οι Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας και της Καλαμάτας, η Ορχήστρα των Χρωμάτων».

17:00-18:00, Κώστας Θωμαΐδης. Στις «Πλανόδιες Μουσικές», θα ακούσουμε διεθνείς εκτελέσεις τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι από επιφανείς καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους η Amalia Rodriquez, o Shawn Phillips, η Marie Bell, η Lale Andersen, ο George Moustaki, o Johnny Mathis, η Francsca Braschi η Ofra Haza η Mercedes Sosa. Eπίσης θα ακούσουμε μουσικές από το ντοκιμαντέρ του Ζακ-Υβ Κουστώ για την «Χαμένη Ατλαντίδα» και από τις κινηματογραφικές ταινίες «Martlet’ s Tale Steps», «300 Spartians», «Pedestrian».

19:00-21:00, Σιδερής Πρίντεζης και Νίκος Αϊβαλής. «2021 M.X. “Το κλειδί του Σολ”» και οι «Διακριτικές Σχέσεις Διεθνούς Ρεπερτορίου» σε ένα δίπρακτο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. Θα ακούσουμε τραγούδια του με τη φωνή του ή / και που περιέχουν τη φωνή του, αποσπάσματα από ομιλίες, σχόλια και συνεντεύξεις του, καθώς και ποιήματά του από τις Συλλογές: «Μυθολογία και Μυθολογία Δεύτερη», (Εκδόσεις Άγρα 2008). Τα ποιήματα, μελοποιημένα από τον Νότη Μαυρουδή στον δίσκο: «Παιδί της γης», ερμηνεύουν η Αρλέτα, ο Ηλίας Λιούγκος και ο ίδιος ο συνθέτης. (Χρονολογία α’ έκδοσης δίσκου, 1977).

22:00-23:00: Άντρη Βασιλειάδου. «Ο κινηματογραφικός Μάνος Χατζιδάκις».