«φυσικός θάνατος / ατύχημα / αυτοκτονία / ανθρωποκτονία»

«φυσικός θάνατος / ατύχημα / αυτοκτονία / ανθρωποκτονία»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν σας αρέσουν οι αστυνομικές σειρές, πρέπει να δείτε το Δανέζικο «The Investigation».

28 Ιουνίου 2021

Ενα μίνι σίριαλ, έξι ωριαίων επεισοδίων, αστυνομικό, με παγωμένη ατμόσφαιρα Σκανδιναβίας. Αναφέρεται σε ένα πραγματικό γεγονός, τη δολοφονία της 30χρονης Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ που συντάραξε τη Δανία το 2017. Στο «The Investigation» παρακολουθούμε την προσπάθεια του επικεφαλής του εγκληματικού της αστυνομίας της Κοπεγχάγης να διαλευκάνει την υπόθεση. Η δημοσιογράφος βρήκε το θάνατο μέσα σε ένα αυτοσχέδιο υποβρύχιο ενός εκκεντρικού τύπου που προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος.

Η σκηνοθεσία είναι του Τομπίας Λίντχολμ που είχε προταθεί και για Οσκαρ Ξενόγλωσης Ταινίας για το «The War», είναι ο σεναριογράφος κάποιων επεισοδίων του περίφημου «Borgen» ενώ είναι και συν-σεναριογράφος του Τόμας Βίντερμπεργκ. Πρωταγωνιστούν και πολλοί από το Borgen, όπως οι Soren Malling και Pilou Asbaek.

Το «φυσικός θάνατος / ατύχημα / αυτοκτονία / ανθρωποκτονία» είναι, σύμφωνα με τη σειρά, τα τέσσερα αίτια οποιουδήποτε θανάτου. Ο επιθεωρητής μαζί με την ομάδα του αρχίζουν σιγά-σιγά να αφαιρούν μέχρι να φτάσουν στην ανθρωποκτονία ώστε να φτάσουν στον δολοφόνο.

Δανέζικη η σειρά όπως σας είπαμε, βορειοευρωπαϊκή, καταλαβαίνετε το κλειστοφοβικό στυλ της. Αριστοτεχνική σειρά, δεν βλέπουμε ποτέ ούτε τον δολοφόνο ούτε και το θύμα

Μεταδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 στο TV2 της Δανίας και το SVT της Σουηδίας, μετά το πήρε το BBC Two (Ιανουάριος 2021) και τέλος το HBO (Φεβρουάριος). HBO στην Ελλάδα έχει η Vodafone TV.