Το Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 κάνει «περιοδεία» στα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης

Το Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 κάνει «περιοδεία» στα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα ιδιαίτερο και μελωδικό «ταξίδι» ετοιμάζει για τους ακροατές του το Τρίτο

06 Ιουλίου 2021

 

Σε συνεργασία με την EBU το Τρίτο Πρόγραμμα 90.9 θα παίζει μουσικές από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ, όπως τα Proms του Λονδίνου, τα φεστιβάλ του Salzburg, του Bayreuth και του Verbier, τη Σουμπερτιάδα της Αυστρίας, και γνωστά μουσικά φεστιβάλ της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ισπανίας και της Βουλγαρίας. Παρακάτω, οι πρώτες προγραμματισμένες μεταδόσεις του Τρίτου, σε παρουσίαση της Αλεξάνδρας Γιαλίνη:

12 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.10 Φεστιβάλ του Saint-Denis
Η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας υπό τη διεύθυνση της Karina Canellakis παρουσιάζει την, γεμάτη πάθος, Τέταρτη και τελευταία Συμφωνία του Johannes Brahms και το κύκνειο άσμα, τα Τέσσερα Τελευταία Τραγούδια του Richard Strauss με σολίστ τη σοπράνο Camilla Nylund.

13 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.10 Φεστιβάλ SOLsberg
Η τσελίστα Sol Gabetta, ο πιανίστας Nelson Goerner, η κλαρινετίστα Sharon Kam και αρκετοί ακόμη σε έργα Mozart και Brahms.

15 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.10 Διεθνές Φεστιβάλ της Varna
Η Συμφωνική Ορχήστρα της Σλοβενικής Ραδιοφωνίας υπό τη διεύθυνση του Rossen Milano βρίσκεται στη Βουλγαρία, ερμηνεύοντας έργα Johannes Brahms και Nikolai Rimsky-Korsakov.

16 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.10 Φεστιβάλ Mecklenburg Vorpommern
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βορείου Γερμανίας υπό τη διεύθυνση του Andrew Manze σε έργα William Walton J.S.Bach και Joseph Haydn.