Η μουσική κάνει λιγότερο επώδυνα τα lockdown

Η μουσική κάνει λιγότερο επώδυνα τα lockdown
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αυτό έδειξε έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

16 Ιουλίου 2021

Η κοινωνική απομόνωση που έχει επιβληθεί διεθνώς εδώ και κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, λόγω των κατά καιρούς εξάρσεων του κορωνοϊού, έχει ως γνωστόν αλλάξει άρδην την καθημερινότητα όλων. Με αποτέλεσμα ο έγκλειστος κόσμος να στρέφεται σε άλλου είδους ασχολίες ή να αναπτύσσει αυτές που ήδη έχει, εφόσον δεν παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα.

Μια μεγάλη μερίδα εξ αυτών, όπως αποδεικνύει μια νέα έρευνα, επέλεξε τη μουσική. Σύμφωνα με το mixmag το 57% των Βρετανών στράφηκε προς τη μουσική για να ελαττώσει τις -ψυχολογικές, κυρίως- συνέπειες των lockdown και της πανδημίας γενικά, ενώ το 42% δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας άκουσε περισσότερη μουσική σε σχέση με πριν. Ειδικότερα, 1 εκατομμύριο Βρετανοί ενήλικες ξεκίνησαν να μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί λόγω του Covid-19, το 31% είπε ότι η μουσική τους βοηθά στο να καταπολεμήσουν το άγχος και το 56% ότι τους φτιάχνει τη διάθεση.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι προβληματισμένοι και για τις μουσικές εκδηλώσεις. Το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εκφράζει την ανησυχία του για τα τοπικά φεστιβάλ, το 43% είπε ότι σχεδιάζει φέτος να πάει σε μια συναυλία, ενώ το 38% των ηλικιών από 18-24 ετών ανυπομονεί να πάει σε ένα μουσικό event μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Κάτι ανάλογο, θυμίζουμε, έγινε και στην Ελλάδα, με τα ραδιόφωνα να βλέπουν τους ακροατές τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια των lockdown.