Επιχείρηση απαξίωσης και περιθωριοποίησης της ΕΡΤ3

Επιχείρηση απαξίωσης και περιθωριοποίησης της ΕΡΤ3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του e-tetRadio για την ΕΡΤ3.

20 Ιουλίου 2021

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης αναφέρεται στις παραιτήσεις των τριών δημοσιογράφων από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν στον τομέα Ενημέρωσης της ΕΡΤ3 κάνοντας λόγο για «επιχείρηση απαξίωσης και περιθωριοποίησης του σταθμού από τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ».

Χωρίς διευθυντή ενημέρωσης η ΕΡΤ3 και χωρίς προϊσταμένους

Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ: «Διαδοχικές απόπειρες να περιοριστεί ή και να παρεμποδιστεί το ενημερωτικό έργο της ΕΡΤ3, ακόμα και σε περιπτώσεις κραυγαλέες, όπως η πρόσφατη πυρκαγιά στο Σέιχ-Σου, η παραδοξότητα να διεκδικεί η Αθήνα την καθημερινή διαχείριση της επικαιρότητας από την περιφέρεια που καλύπτει το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3, αλλά και ο σχεδιασμός νέου προγράμματος χωρίς τη συμμετοχή των εργαζόμενων που έχουν το βάρος της λειτουργίας του σταθμού, περιγράφουν μια απόπειρα να μετατραπεί η ΕΡΤ3 σε ανταποκριτικό γραφείο της ΕΡΤ1».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί τις παραιτήσεις των τριών συναδέλφων πράξη ευθύνης: «δείχνουν ότι η τακτική ηγεμονισμού της ΕΡΤ ΑΕ έχει υπερβεί τα όρια που επιτρέπουν στους εργαζόμενους του σταθμού να επιτελέσουν το έργο τους. Το γεγονός ότι η Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3 δεν έχει αποτρέψει αυτή την επιχείρηση περιθωριοποίησης γεννά έντονο προβληματισμό στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και θα αναζητήσει σε συνομιλίες μαζί της την ερμηνεία για την ανοχή στο φαινόμενο. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εξετάζει σειρά ενεργειών για να ανατρέψει αυτή την απαξιωτική κατάσταση που δεν αναλογεί κατά κανέναν τρόπο στην αποστολή του σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην περιφέρεια».

πηγή φωτό: Parallaxi magazine