Επιβλητικός Brian Eno στο Ηρώδειο

Επιβλητικός Brian Eno στο Ηρώδειο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ημασταν από τους τυχερούς, χθες το βράδυ...

05 Αυγούστου 2021

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και ήμασταν από τους τυχερούς γιατί είδαμε μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα των δυο χεριών συναυλίες που δίνει ο μεγάλος Brian Eno. Σπάνια ανεβαίνει on stage, ελάχιστα τα live του τις τελευταίες δεκαετίες. Και ήταν χθες και η πρώτη φορά που έπαιζε μαζί με τον αδελφό του Roger! Και πού, ε; Ηρώδειο! Το κοιτούσαν με δέος.

Σχεδόν γεμάτο το Ωδείο, πέντε άτομα επί σκηνής, ο Roger Eno στο πιάνο και ο Brian στα πλήκτρα και τα samples (και τα φωνητικά), ένας ακόμα στα synths, η κόρη του Roger κι ένας κιθαρίστας, ο Leo Abrahams. Οι δύο Eno φυσικά ήταν οι βασικοί και για την ακρίβεια ο ένας και μοναδικός Brian Eno.

Στις 10 παρά 20 βγήκαν, μέχρι τις 11 έπαιξαν, στην αρχή κινήθηκαν σε πιο ambient μονοπάτια με βάση το τελευταίο τους κοινό άλμπουμ, μετά έπαιξαν και πιο παλιά, τραγούδησε και ο Brian Eno, παρουσίασε και ορισμένες νέες, ακυκλοφόρητες, συνθέσεις του. Δεν ήταν η συναυλία που θα σε άφηνε με ανοιχτό το στόμα αλλά όταν έχεις μπροστά σου έναν Θεό της μουσικής όλα μοιάζουν με ασήμαντες λεπτομέρειες.

Πολλοί πάντως, ουκ ολίγοι, έφυγαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας. 

Διαβάστε και τις εντυπώσεις του Αντρέα Μαντά στο Loaded.gr