Ολα τα FM ένας απέραντος Μίκης

Ολα τα FM ένας απέραντος Μίκης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι από τις ημέρες εκείνες που τα ραδιόφωνα γίνονται μονοθεματικά...

02 Σεπτεμβρίου 2021

Σε όποια συχνότητα και να συντονιστείς ακούς τραγούδια του μεγαλύτερου Ελληνα συνθέτη όλων των εποχών. 

 

 

 

 

 

 

 

Από το Δεύτερο Πρόγραμμα

«Πέθανε ο Μίκης». Το Δεύτερο Πρόγραμμα υπάρχει λίγο λιγότερα χρόνια από όσα διήρκεσε η δημιουργική πορεία του Μίκη Θεοδωράκη. Σας καλούμε να έρθετε κοντά μας, για να νιώσουμε όλοι λιγότερο μόνοι σε αυτόν τον οδυνηρό αποχαιρετισμό.
Ελάτε να ακούσουμε πώς ξεκίνησαν όλα τον Ιούλιο του 1925 στη Χίο, πού έδωσε την πρώτη συναυλία του σε ηλικία 17 ετών, πώς αντιστάθηκε στους κατακτητές την περίοδο της κατοχής, πώς εκδιώχθηκε για τις ιδέες του ήδη αμέσως μετά την απελευθέρωση. Η εξορία, ο πολιτικός Μίκης, η συμμετοχή του στην οργιώδη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Μουσικής τη δεκαετία του ’60.
Θα ακούσουμε τον ίδιο να μιλάει για όσα έζησε, ακολουθώντας στην πραγματικότητα την ιστορία της χώρας μας τον 20ο αιώνα. Η ζωή του Μίκη είναι η ζωή της Ελλάδας τον τελευταίο αιώνα.
Οι παραγωγοί του πιο ιστορικού ραδιοφώνου μουσικής και πολιτισμού της Ελλάδας, με σεβασμό και βαθιά θλίψη θα σας μιλήσουμε για τον Μίκη που αγαπήσαμε, τον Μίκη που μας ξεσήκωσε, τον λυρικό Μίκη, τον παγκόσμιο Μίκη και το μουσικό στίγμα του στη διεθνή δισκογραφία, θα ακούσουμε τον κοινωνικό λόγο του Θεοδωράκη, θα ψηλαφήσουμε τις ανθρώπινες μορφές στο έργο του, θα θυμηθούμε τον κινηματογραφικό και τον θεατρικό Μίκη, θα μάθουμε άγνωστες ιστορίες από τις περιοδείες του σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Στο Δεύτερο, μόνο, θα ακούσουμε την ιστορική συναυλία του 2006 από τη Ζάτουνα ή τη μοναδική συναυλία του Μίκη από τη Μακρόνησο το 2003.