Στο τρίπτυχο «Περιφέρεια-Περιβάλλον-Αθλητισμός» το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3

Στο τρίπτυχο «Περιφέρεια-Περιβάλλον-Αθλητισμός» το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα προγράμματα που θα προβάλλει τους επόμενους μήνες, το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης.

22 Σεπτεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε ενώπιων των συντακτών ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, η παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ3 για τη σεζόν 2021-2022. Οι βασικοί του άξονες θα είναι η περιφέρεια, το περιβάλλον και ο αθλητισμός, διατηρώντας τον θεματικό χαρακτήρα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια. Από τον ενημερωτικό τομέα συνεχίζουν εσωτερικές παραγωγές όπως η «Περίμετρος», το «Όμικρον Τρία», το δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου, το «Αγροweek» κ.ά.

Από ντοκιμαντέρ η ΕΡΤ3 θα προβάλλει ξανά το «Κυριακή στο Χωριό», αυτή τη φορά με παρουσιαστή τον Κωστή Ζαφειράκη, το «Βαλκάνια Εξπρές», το «24 Ώρες στην Ελλάδα», την «Τέχνη του Δρόμου», τους «Άξονες Ανάπτυξης», τις «Μουσικές Οικογένειες» του Γιώργη Μελίκη, τις «Ιστορίες Ελληνικών Σιδηροδρόμων», τα «Χρόνια της Αθωότητας» για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, την «Άγρια Ελλάδα», τις «Πράσινες Ιστορίες», τα «Βότανα, καρποί της γης», τη «Γενιά των 17» για τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ και ξένες παραγωγές για το περιβάλλον, το ευ ζην, την επιστήμη, την υγεία, τα ταξίδια και τη μουσική. Επιπλέον, θα μισθωθούν συνολικά 43 ταινίες, εκ των οποίων οι 22 για τη ζώνη μυστηρίου και θρίλερ του καναλιού, κάθε Σάββατο βράδυ.

Εξέχουσα θέση στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3 θα έχουν και τα αθλητικά, με τον καθημερινό «Κόσμο των Σπορ» και μεγάλες ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει η δημόσια τηλεόραση.

«Η ΕΡΤ3 είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός και τηλεοπτικός οργανισμός εκτός Αττικής, με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που καλύπτει την επικαιρότητα και τα όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην ελληνική περιφέρεια. Αυτή είναι η αποστολή της ΕΡΤ3 εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ο πήχης είναι ψηλά και έτσι θέλουμε να κρινόμαστε», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος.