Το Twitter για «Βαρδιάνο στα Σπόρκα» και «Καρτ ποστάλ»

Το Twitter για «Βαρδιάνο στα Σπόρκα» και «Καρτ ποστάλ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Θετικές οι περισσότερες γνώμες για τα σίριαλ της ΕΡΤ.

03 Οκτωβρίου 2021

 

Εκαναν και τα δύο σίριαλ πρεμιέρα το Σάββατο βράδυ και πήγαν καλά σε τηλεθέαση.

* Κόσμημα για την ελληνική τηλεόραση οι σειρές της ΕΡΤ. Ποιοτικές ,με ωραία ατμοσφαιρικά πλάνα, ιδιαίτερο κλίμα, έξοχους ηθοποιούς και σημαντικούς διαλόγους.

* Άρτια παραγωγή, με σκηνικά και κοστούμια που μας βάζουν στο κλίμα της εποχής.

* Ως φαν της Παπαδιαμάντειας λογοτεχνίας, μπορώ να πω ότι η χθεσινή προσπάθεια του Μανουσάκη ήταν φιλότιμη, αν και όχι καλή. Μου έλλειψε η ντοπιολαλιά της εποχής, τα κοστούμια-άνθρωποι θα μπορούσαν να είναι πιο βασανισμένοι, επίσης το casting δεν ήταν ιδανικό.

* #VardianosStaSporka και #ΚαρτΠοστάλ αξίζουν να κάνουν υψηλά νούμερα και μακάρι δηλαδή γιατί αξίζουν αμφότερες. Μπράβο στην ΕΡΤ που φέτος συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά στη μυθοπλασία και γενικότερα στο πρόγραμμά της

 

Η άποψή μας για τον «Βαρδιάνο στα Σπόρκα» 

 

* #καρτποσταλ ωραία πλάνα & φωτογραφία, εξαιρετικοί οι δύο πρωταγωνιστές, όμως το θέμα του πρώτου επεισοδίου έτσι όπως παρουσιάστηκε σεναριακά δεν μου άρεσε!

* Η κυρά Σκευώ στο βιβλίο είναι μια γριά γυναίκα με εμφανή σημάδια γήρατος, ευτραφής κ με βρώμικα ρούχα. Είναι ένας γραφικός χαρακτήρας για τον οποίο μάλλον η ελληνική τηλεόραση δεν είναι έτοιμη. ΝΑΙ η Λουιζίδου, είναι ηθοποιάρα, αλλά δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.

* Η ΕΡΤ συνεχίζει την παράδοση για τη μεταφορά στην τηλεόραση έργα σπουδαίων συγγραφέων. Προσεγμένο. Σκηνοθεσία, φωτογραφία ,κουστούμια, ηθοποιοί. Από τις πρώτες σκηνές φαίνεται ο σεβασμός στο συγγραφέα.

 

Η άποψή μας για το «Καρτ ποστάλ»

 

* Παράσημο το #ΚαρτΠοσταλ για την ελληνική τηλεόραση του 2021, να τα λέμε και αυτά Clapping hands sign η Βικτωρια Χίσλοπ αγαπά την Ελλάδα και αυτό βγαίνει προς τα έξω, προς τα πέρα, προς τα δώθε και προς όλες τις κατευθύνσεις

* Το #ΚαρτΠοσταλ κέρδισε το κοινό χώρις τη διαφημιστική ώθηση που έχουν οι σειρές των ιδιωτικών καναλιών όπως π.χ #AgriesMelisses! Κ αυτό λέει πολλά!

* Αλλάξτε κανάλι, αφήστε άφωνους/ες ή ταλέντα επιλέξτε ΕΡΤ1. «Βαρδιανός στα Σπόρκα» το ομότιτλο διήγημα του Α. Παπαδιαμάντη με την υπογραφή του Μ. Μανουσάκη, τη συγκλονιστική Ρ. Λουιζίδου και τη φωνή της Γλυκερίας να «ντύνει» τη σειρά!

* Υπόκλιση στην υποκριτική του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου
'
* Τι μπαλαρα έπαιζες ρε ΕΡΤ με δύο σειραρες που εκτίμησε κ ο κόσμος κ φάνηκε! Σάββατα με νόημα!