Τα υψηλότερα και χαμηλότερα νούμερα των καναλιών στο 24ωρο

Τα υψηλότερα και χαμηλότερα νούμερα των καναλιών στο 24ωρο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σε ποιες ώρες είναι το «peak» τους, και σε ποιες κάνουν «κοιλιά».

05 Οκτωβρίου 2021

Με τη νέα σεζόν να έχει ήδη κλείσει έναν μήνα, και την πλειονότητα των προγραμμάτων των καναλιών να βρίσκεται ήδη στις τηλεοπτικές οθόνες, έχουν ήδη αρχίσει και βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα για την πορεία της τηλεθέασής τους. Παρακάτω θα δούμε την εξέλιξη που έχει σε γενικές γραμμές το κάθε κανάλι, κατά τη διάρκεια του 24ώρου, με βάση την χθεσινή ημέρα (04/10) στο σύνολο του κοινού.

ALPHA
Ξεκινά μέτρια στις καθημερινές, χωρίς πρόγραμμα παρά μόνο με την επανάληψη των «Οικογενειακών Ιστοριών», αλλά αρχίζει και ανεβαίνει με το «Happy Day» και το «Super Κατερίνα, πέριξ του 15%. Μετά τις ψυχαγωγικές εκπομπές αρχίζει να πέφτει, μέχρι το ξεκίνημα του «T-Live» οπότε και τα νούμερά του παίρνουν ξανά την ανιούσα, στο 15-25%. Η τηλεθέασή του ανεβαίνει κατακόρυφα με τον «Σασμό» «αγγίζοντας» το 30%, για να ξαναπέσει οδεύοντας προς τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

ΑΝΤ1
Ανάμεσα στο 10-15% ξεκινά τις καθημερινές, παραμένοντας εκεί μέχρι το μεσημεριανό του δελτίο ειδήσεων, όπου στην καλύτερη ξεπερνά το 20% σε τέταρτα. Στη συνέχεια πέφτει, στο δίωρο 16.00-18.00 όπου βρίσκονται το «Brooklyn Nine Nine» και η επανάληψη των «Εγκλημάτων». Ανεβαίνει λίγο με το «5x5» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ξανακάνει «κοιλιά» με το «Game of Chefs» και φτάνει στο «peak» του με τις «Άγριες Μέλισσες», στο 25-30%.

ΕΡΤ1
Στις καθημερινές ξεκινά με ποσοστά πέριξ του 10%, με το «...από τις έξι», τα οποία όμως με την πάροδο των ωρών κινούνται πτωτικά. Ξεχωρίζουν τα δύο μεσημεριανά δελτία ειδήσεων, με εκείνο των 12.00 να είναι το κορυφαίο σε τηλεθέαση πρόγραμμα του καναλιού, και το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο». Στο μεσοδιάστημα τα νούμερα της ΕΡΤ1 ακολουθούν ξανά πτωτική πορεία, μέχρι και κάτω από το 5%.

MEGA
Με καλά νούμερα ξεκινά το πρόγραμμα του «μεγάλου καναλιού», γύρω από το 15%, τα οποία διατηρούνται μέχρι το μεσημέρι και την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Στη συνέχεια τα νούμερά του έχουν σκαμπανεβάσματα, καθώς πέφτουν στο δελτίο νοηματικής, ανεβαίνουν με το «Live News», ξαναπέφτουν με το «Το αύριο μας ανήκει» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και «απογειώνονται» με τη «Γη της Ελιάς», ξεπερνώντας ακόμα και το 30% σε τέταρτα.

OPEN
Χωρίς πολλές διακυμάνσεις τα νούμερα του καναλιού, όντας τα πιο «flat» του ανταγωνισμού. Ξεκινά καλά για τα δεδομένα του με την «Ώρα Ελλάδος», που είναι και η κορυφαία εκπομπή του Open, στο 10-15%, ωστόσο με τη λήξη της αρχίζει και πέφτει στο 5-10%. Μετά το μεσημεριανό του δελτίο ειδήσεων πέφτει και κάτω από το 5%, για να ανέβει ξανά πριν και κατά τη διάρκεια του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων. Χαμηλές επιδόσεις για τη ζώνη από τις 20.00 και μετά.

ΣΚΑΪ
Ξεκινά πολύ ψηλά με τις πρωινές του ενημερωτικές εκπομπές, το «Σήμερα» και τους «Αταίριαστους», που ξεκινούν από το 15% και φτάνουν στην καλύτερη λίγο πιο κάτω από το 30% σε τέταρτα. Μετά τα ποσοστά του καναλιού πέφτουν, κατά τη διάρκεια του «Love It» και του «Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ», για να ξανανέβουν με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων και το «Καλό Μεσημεράκι». Μέχρι και το ξεκίνημα του prime time συνεχίζει με μέτρια προς καλά νούμερα, πέριξ του 10%, ωστόσο κάνει «κοιλιά» με το «Top Chef» όπου πέφτει κάτω από το 5%.

STAR
Πολύ χαμηλά τα νούμερα του καναλιού στις πρώτες πρωινές ώρες, που δεν ξεπερνούν το 5%, χωρίς ζωντανό πρόγραμμα. Η ανοδική του πορεία ξεκινά σιγά σιγά από το «Breakfast@Star», στο 5-10%, και καταλήγει στο 15-20% με τις «Αλήθειες με τη Ζήνα». Έκτοτε ακολουθούν σκαμπανεβάσματα στα νούμερά του, με νέα άνοδο στο «Shopping Star» και «peak» στον «Τροχό της Τύχης». Μέτριες επιδόσεις για το prime time του Star με το «GNTM», στο 10-15%.