Πάνω από 15 νέες παραγωγές έρχονται στο Cosmote History HD

Πάνω από 15 νέες παραγωγές έρχονται στο Cosmote History HD
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπαίνει δυναμικά στη νέα σεζόν το θεματικό κανάλι ιστορίας της Cosmote TV.

07 Οκτωβρίου 2021

Γεμάτη με πρωτότυπες παραγωγές αλλά και συμπαραγωγές θα είναι η νέα σεζόν στο Cosmote History HD. Μέσα από το θεματικό κανάλι της συνδρομητικής πλατφόρμας του ΟΤΕ θα προβληθούν ντοκιμαντέρ ενός ή και περισσότερων επεισοδίων, ένα εκ των οποίων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Mega, σε επίπεδο παραγωγής. Αναλυτικά:

«Μηχανή του Χρόνου» - Νέα σεζόν
H εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο συνεχίζει το ταξίδι της με νέα επεισόδια στο COSMOTE HISTORY HD. Και τη νέα σεζόν, η εκπομπή θα ανατρέχει στο παρελθόν, ρίχνοντας φως σε άγνωστα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και διαμόρφωσαν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται τις ιστορίες τους στην κάμερα της εκπομπής, ενώ στην έρευνα συμβάλλουν και επιστήμονες με μελέτες πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. H εκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

«H Ναυμαχία της Ναυπάκτου» - Νέο ντοκιμαντέρ
16ος αιώνας. Οι Οθωμανοί κατακτούν τη μία περιοχή μετά την άλλη γύρω από τη Μεσόγειο. Όταν πέφτει και η Κύπρος, η διχασμένη Δύση ενώνεται υπό τον Πάπα για να τους αντιμετωπίσει στη Ναύπακτο, στις 7/10/1571. Μάχη αδυσώπητη και λυσσαλέα. Επί 5 ώρες, περισσότερα από 500 πλοία συγκρούονται στον στενό κόλπο με τρομακτικές απώλειες. Το τίμημα βαρύ, αλλά η νίκη των χριστιανικών δυνάμεων είναι σαρωτική και ο μύθος των αήττητων Οθωμανών στη θάλασσα καταρρίπτεται. Το νέο docudrama της COSMOTE TV με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Στρατηγάκο, θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα της επετείου των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (Πέμπτη 7/10, 21.00). «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» θα μεταδοθεί ταυτόχρονα, ελεύθερα για το κοινό, στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV YouTube.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021

«Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης» - Νέα σειρά
Μετά την αποτυχημένη εκστρατεία στις παραδουνάβιες περιοχές, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης βρίσκεται αιχμάλωτος στο φρούριο Μούνκατς. Μέσα στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του κελιού του, οι μνήμες επιστρέφουν και το παζλ της ιστορίας που οδήγησε στην Επανάσταση του 1821, παίρνει μορφή. Μια δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή και το έργο των αδελφών Αλέξανδρου και Δημήτριου Υψηλάντη, που βασίζεται στην έρευνα του αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιάκωβου Μιχαηλίδη. Η σειρά, η οποία αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το Mega, θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21.00.

«Στα φτερά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου» - 2ος κύκλος
Στην αρχή του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η αεροπορία ήταν ένα όπλο αμφίβολης αξίας και άγνωστης προοπτικής. Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, η οποία διερευνά τον ρόλο που έπαιξαν οι αεροπορικές μάχες πάνω από την Ελλάδα στην έκβαση του πολέμου, «ξεδιπλώνονται» οι άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βαλκανικό Μέτωπο. Η έρευνα τεκμηριώνεται μέσα από επίσημα στρατιωτικά και διπλωματικά αρχεία, βιβλία πτήσεων, ημερολόγια, επιστολές και σπάνιες φωτογραφίες. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21.00.

«Τα όπλα του Αγώνα» - Νέα σειρά
Τα όπλα που «πρωταγωνίστησαν» στην Επανάσταση του 1821, από την έναρξή της έως και το τέλος της, μπαίνουν στο επίκεντρο και φωτίζονται από μια διαφορετική οπτική γωνία στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD. Παράλληλα, απαντώνται ερωτήματα, που αφορούν στην εικόνα της διεθνούς «βιομηχανίας όπλων» της εποχής, την πρόσβαση των Ελλήνων στην πολεμική τεχνολογία αιχμής και την εξοικείωσή τους με τα «μοντέρνα» πυροβόλα όπλα που καλούνταν να χρησιμοποιήσουν. H σειρά που θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.00, προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Μικρές μεγάλες ιστορίες» - Νέα σειρά
Μικρές σε χρονική διάρκεια, μεγάλες σε αξία. Ιστορίες που αφορούν στη συλλογική μνήμη και τις κοινές αναφορές των Ελλήνων. Μέσα από ένα «παιχνίδι με τον χρόνο», 33 διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες, συνθέτες και ηθοποιοί καταθέτουν τις απόψεις τους και αποκαλύπτουν στους θεατές τις ευαισθησίες τους αναφορικά με την ιστορία του ελληνικού έθνους. Σκοπός της εκπομπής είναι να αναδείξει ιδιαίτερους δεσμούς που, παρά τη χρονική απόσταση και τη διαφορετική κοινωνική συνθήκη, διατηρούνται ζωντανοί ανάμεσα στους σημερινούς πολίτες και σε ιστορικές μορφές του παρελθόντος. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 20.00.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

«Antoine the Fortunate» - Νέο ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στη ζωή του Γαλλο-Ούγγρου κινηματογραφιστή Antoine Köpe και της Ελληνίδας συζύγου του, Αιμιλίας Γαζιάδη, που κατέγραψαν την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τις ανταλλαγές πληθυσμών του 1922-23 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας.

«Η ιστορία της ενδυμασίας» - Νέα σειρά
Ποια ήταν η σημασία της ενδυμασίας στην ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό ανά τους αιώνες; Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ γυρίζει πίσω στο βαθύ παρελθόν, ξεκινώντας από τους λόγους για τους οποίους πρωτοντύθηκε ο προϊστορικός άνθρωπος και καταλήγει στο σήμερα, όπου η μόδα αναγνωρίζεται πλέον ως ένα αδιαμφισβήτητο πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο.

2022

«Η Γενιά του '30» - Νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ
Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Γιάννης Ρίτσος και άλλοι κορυφαίοι πεζογράφοι και ποιητές της γενιάς του ’30, που σφράγισαν με το έργο τους τη σύγχρονη λογοτεχνία, «πρωταγωνιστούν» στη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Ψαρρά, τον Όμηρο Πουλάκη, τον Γιάννη Νταλιάνη κ.ά. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί, Σπύρος Σταμούλης, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή και πολλοί άλλοι.

«Σωσμένα στο χρόνο» - Σειρά ντοκιμαντέρ

«Ιστορία με Χρώμα» - Σειρά ντοκιμαντέρ

«Ο μαγικός κόσμος των λιμνών» - Σειρά ντοκιμαντέρ

«Τα μυστήρια στην Αρχαία Ελλάδα» - Σειρά ντοκιμαντέρ

«Το τόξο του Αιγαίου» - Σειρά ντοκιμαντέρ

«Στρατηγική: Από τον Δούρειο Ίππο στην τεχνητή νοημοσύνη» - Σειρά ντοκιμαντέρ

«Ο μακρύς δρόμος για την Ιθάκη» - Ντοκιμαντέρ

Αφιερώματα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.