Ενα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το Bataclan

Ενα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το Bataclan
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πού αλλού, στην «Αφύλαχτη Διάβαση» με τον Θωμά Σίδερη, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

11 Νοεμβρίου 2021

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες «πληγές» στην ιστορία της Γαλλίας. Από τις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, βρήκαν τραγικό θάνατο 129 άτομα, ενώ εκατοντάδες ακόμα τραυματίστηκαν. Το θρίλερ εκτυλίχθηκε έξω από το γήπεδο «Stade de France», στην ιστορική αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, αλλά και σε άλλα σημεία στην «καρδιά» της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ακριβώς έξι χρόνια μετά, το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί σε δύο μέρη, στις 13 και 20 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι. Μιλούν η Suzie Bernard, που κατάφερε να βγει ζωντανή από την κόλαση, ο Medecin-chef Olivier, επικεφαλής συντονιστής των ιατρικών υπηρεσιών, ο Francois Molins, πρώην δημόσιος κατήγορος και ο Bernard Cazeneuve, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.
Στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος θα βρίσκονται ο καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Σωτήρης Λίβας και ο Τριαντάφυλλος Καρατράντος, Δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών, μέλος της Ομάδας Ερευνητών Υψηλού Επίπεδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό.
Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ συμμετέχει και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη γαλλική πρωτεύουσα Θωμαΐς Παπαϊωάννου.