Αφιερώματα για το Πολυτεχνείο στην ΕΡΤ2

Αφιερώματα για το Πολυτεχνείο στην ΕΡΤ2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (15/11/2021).

15 Νοεμβρίου 2021

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμά του έκανε το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης, με αφορμή τα 48 χρόνια από τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο. Ανήμερα της επετείου στις 17.00 η ΕΡΤ2 θα προβάλλει σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ «Ημέρες Πολυτεχνείου με τον φακό των Ελλήνων και ξένων οπερατέρ» του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαναγιώτου, παραγωγής 1978, και στις 00.45 θα ακολουθήσει σε επανάληψη το επετειακό αφιέρωμα του 1982 με τίτλο «Τα άλλα Πολυτεχνεία», το οποίο εξετάζει τις παράλληλες εξεγέρσεις που έγιναν στην Πάτρα, τα Γιάννενα και την Θεσσαλονίκη.

-------------------------

Η Άννα Μπαλάν στις «Απλές Κουβέντες».

Μια από τις πιο διάσημες και ταυτόχρονα ιδιαίτερες προσωπικότητες του Tik Tok, φιλοξενούν στην εκπομπή τους ο Σπύρος Ανδριανός, ο Χρήστος Παπανίκας και ο Θέμης Καλόγηρος, απόψε στις 00.30 στο Open. Η Άννα Μπαλάν που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης, μιλάει για το πως βλέπει η ίδια τον κόσμο, το πως τον αντιλαμβάνονται οι συμπάσχοντές της, την διαφορετικότητά της, την σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης, τις υποδομές που υπάρχουν για τα ΑΜΕΑ, το πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι γονείς παιδιών με αναπηρία, τον σκύλο της, τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σχέση της με τους άνδρες.

-------------------------

Οι καλεσμένοι του «The 2Night Show» για αυτή την εβδομάδα.

Ηθοποιούς, τραγουδιστές και influencers περιλαμβάνει το «μενού» της εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου, το τριήμερο 15-17/11 στις 23.30 στον ΑΝΤ1. Απόψε στο στούντιο του «The 2Night Show» θα βρεθούν ο ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος και η πρωταγωνίστρια των «Άγριων Μελισσών», Μαρκέλλα Γιαννάτου, αύριο ο Stan και η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη και την Τετάρτη η πρώην παίκτρια του «My Style Rocks», Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και η ηθοποιός Τζένη Διαγούπη.

-------------------------

«Πανηγυρίζει» ο Alpha για τις επιδόσεις του στο 18-54.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο κανάλια (μαζί με το Mega), που στο πρώτο μισό της τρέχουσας διεκδικουν την πρώτη θέση στις εβδομαδιαίες μετρήσεις τηλεθέασης, στο σύνολο του κοινού. Το καλό ξεκίνημα του Alpha επιβεβαιώνουν και τα νούμερα στο «δυναμικό κοινό», καθώς όπως αναφέρει το κανάλι είναι στην κορυφή της προτίμησής του στις 9 από τις 10 τελευταίες εβδομάδες. Όσο για την πιο πρόσφατη μέτρηση, εκεί μοιράζεται την πρώτη θέση με το Mega σημειώνοντας 13,62%, και ακολουθούν ο ΑΝΤ1 με 13,57%, το Star με 11,1%, ο ΣΚΑΪ με 9,2%, το Open με 4,7% και η ΕΡΤ1 με 4%.

-------------------------

Έρχονται οι «Έλληνες πολίτες του κόσμου» στον ΑΝΤ1.

Μια νέα εκπομπή που θα αφορά διακεκριμένους Έλληνες στο εξωτερικό, εντάσσει στο πρόγραμμά του το κανάλι του Αμαρουσίου. Από το ερχόμενο Σάββατο και κάθε Σαββατοκύριακο στις 16.00, ο ΑΝΤ1 θα προβάλλει τους «Έλληνες πολίτες του κόσμου», δηλαδή συμπολίτες μας που όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός «αφήνουν το στίγμα τους στην πολιτική, κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική εξέλιξη κάθε τόπου που τους φιλοξενεί». Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Μιχάλη Μπλέτσα, έναν από τους εφευρέτες του Υπολογιστή των Εκατό Δολαρίων που είναι διευθυντής πληροφορικής στο Media Lab του MIT, και το δεύτερο στην Ελίζα Κονοφάγου, καθηγήτρια βιοιατρικής μηχανικής και ραδιολογίας του πανεπιστημίου Columbia. Στην επιμέλεια της εκπομπής είναι η Μαριάννα Σκυλακάκη και η Σύλβια Κλιμάκη.