Μετά την Τουρκία, φεύγουν και από την Ελλάδα δημοσιογράφοι

Μετά την Τουρκία, φεύγουν και από την Ελλάδα δημοσιογράφοι
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επειδή απειλούνται!

17 Νοεμβρίου 2021

Η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, δήλωσε πως φεύγει από τη χώρα μας καθώς κινδυνεύει η ζωή της. «Είχε στοχοποιηθεί μέσω μιας κακόβουλης εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης και χαρακτηρίστηκε πράκτορας τουρκικής προπαγάνδας επειδή ρώτησε τον Πρωθυπουργό για τις παράνομες επαναπροωθήσεις» λέει το IPI (The Global Network for Independent Journalism). «Αυτή η ντροπιαστική και συντονισμένη απόπειρα απαξίωσης του έργου της εγείρει ακόμη πιο ανησυχητικά ερωτήματα για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα».

Ο Γιώργος Πλειός, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, σημείωσε πως «η απουσία προστασίας της ελευθερίας του λόγου (της), πλέον και της σωματικής της ακεραιότητας, απαντά στο ερώτημα γιατί πολλοί δημοσιογράφοι σιωπούν, γιατί η Ελλάδα είναι στη θέση 70 της ελευθερίας του Τύπου, αλλά και γιατί ανήκει στην ομάδα χωρών με προβληματική δημοκρατία».

Και καταλήγει σε ένα ντροπιαστικό, για τη χώρα μας, συμπέρασμα: «Μια χώρα από την οποία αναγκάστηκαν να φύγουν δημοσιογράφοι επειδή κινδύνευαν είναι η Τουρκία, μετά την ολοκληρωτική επικράτηση του Ερντογάν το 2016 - 2017 και την κατάλυση στοιχειωδών ελευθεριών».