«Τοξικό κλίμα και απειλές για απολύσεις στο Κανάλι 1 90.4»

«Τοξικό κλίμα και απειλές για απολύσεις στο Κανάλι 1 90.4»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΗΡΑΠ για όσα γίνονται στον ραδιοσταθμό τον τελευταίο καιρό.

18 Νοεμβρίου 2021

Στο κείμενό τους, που εκδόθηκε μετά από πρόσφατη γενική συνέλευσή τους, αρχικά κάνουν λόγο για πειθαρχική ποινή από τη διοίκηση του Καναλιού 1 90.4 σε συνάδελφό τους, η οποία υποστηρίζουν πως είναι άσχετη με την εργασιακή του πορεία στον ραδιοσταθμό. Και στη συνέχεια καταγγέλουν «προώθηση τοξικού κλίματος» εντός του, μετά την απομάκρυνση μουσικών παραγωγών -ανάμεσά τους και εκείνοι της ιστορικής «Ροκ Ζώνης»- και απειλές για απόλυση της εκπροσώπου των εργαζομένων του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι της ΔΗΡΑΠ που συμμετείχαμε στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση (16 Νοεμβρίου 2021) δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην απόφαση της Διοίκησης να τεθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΡΑΠ, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, το θέμα της πειθαρχικής ποινής του συναδέλφου μας Νίκου Παπαϊωάννου, θεωρώντας το αστήρικτο και μη έχοντας σχέση με την εργασιακή πορεία του συναδέλφου στο σταθμό. Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό του.

Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση είναι απόρροια του συνεχιζόμενου τοξικού κλίματος που προωθείται στο σταθμό, της οποίας, άλλωστε, μέρος αποτελεί τόσο η πολύμηνη ταλαιπωρία και απομάκρυνση από το πρόγραμμα των συναδέλφων μας μουσικών παραγωγών, όσο και η πρόσφατη απειλή περί ενδεχόμενης απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΗΡΑΠ, Σοφίας Παπανικολάου.

Δηλώνουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε παρόμοιες πρακτικές, επιφυλασσόμενοι να αντιδράσουμε μέσω των συνδικαλιστικών μας σωματείων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων και τους πολίτες του Πειραιά για την διαρκή κρίση στο «Κανάλι Ένα», με σαφή ευθύνη της Διοίκησης του σταθμού.