Δύο ραδιόφωνα λένε ΟΧΙ στην έμφυλη βία

Δύο ραδιόφωνα λένε ΟΧΙ στην έμφυλη βία
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σήμερα.

25 Νοεμβρίου 2021

 

Και δύο ραδιόφωνα ετοίμασαν δύο εξαιρετικά αφιερώματα για την ημέρα. Ο Αθήνα 98.4 του Δήμου Αθηναίων και το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

---) Ο Αθήνα 98.4 παρουσιάζει 13 podcasts με θέμα τη βία κατά των γυναικών, των κοριτσιών και των θηλυκοτήτων. Μιλούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (yes!), πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στο ελληνικό #metoo, πολιτικοί και επιστήμονες, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και καλλιτέχνες «για τις συνθήκες που επωάζουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τη βία, τα εγκλήματα, τις γυναικοκτονίες. Μοιράζονται εμπειρίες και σκέψεις, προτείνουν διεξόδους από τον φαύλο κύκλο της βίας και της κακοποίησης».
Ολες οι εκπομπές του Αθήνα 98.4 από τις 6 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι προσανατολισμένες στη θεματική της έμφυλης βίας, ενώ από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, στο +5’ κάθε ώρας, θα μεταδίδονται οι συζητήσεις με όλους όσοι συμμετείχαν στο αφιέρωμα. Ο γενικός συντονισμός ανήκει στη διευθύντρια του Αθήνα 98.4 Μαργαρίτα Μυτιληναίου και τις συνεντεύξεις έκαναν οι Ελεωνόρα Ορφανίδου, Μαργαρίτα Μυτιληναίου και Ελευθερία Κουμάντου.

Ιδού και το πρόγραμμα:

08.00: Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
09.00: Μαρία Πολύζου, μαραθωνοδρόμος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου της Αθήνας
10.00: Βασιλική Αρτινοπούλου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
11.00: Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων
12.00: Σοφία Μπεκατώρου, ολυμπιονίκης, ψυχολόγος
13.00: Γιώργος Πλειός, κοσμήτορας Τμήματος ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
15.00: Αννα Βουγιούκα, κοινωνική επιστήμονας, εμπειρογνώμονας σε θέματα φύλου, εκπρόσωπος του Κέντρου Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»
16.00: Μανίνα Ζουμπουλάκη, δημοσιογράφος, συγγραφέας
17.00: Μαρία Cyber Κατσικαδάκου, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων
18.00: Ασπασία Θεοφίλου, ιδρυτικό μέλος του «strong me», τραγουδίστρια
19.00: Λένα Διβάνη, συγγραφέας, καθηγήτρια Πολιτικής Ιστορίας, ΕΚΠΑ
20.00: Σάββας Σαββόπουλος, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής
21.00: Μαρία Λούκα, δημοσιογράφος

Ολα τα podcasts θα βρίσκονται αναρτημένα στο www.athina984.gr και σε playlist του σταθμού στο Spotify.


---) Το αφιέρωμα του Πρώτου Προγράμματος το επιμελήθηκε ο Θωμάς Σίδερης από την περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή «Αφύλαχτη Διάβαση». Θα μεταδοθούν 10 διηγήσεις γυναικών, βασισμένες σε προφορικές μαρτυρίες κακοποιημένων γυναικών. Οι μαρτυρίες για την έμφυλη βία ακούγονται από 10 διαφορετικές γυναίκες και θα μεταδοθούν από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα, μετά το πέρας μετάδοσης των δελτίων ειδήσεων. Οι 10 γυναίκες που διαβάζουν τις μαρτυρίες των κακοποιημένων γυναικών είναι οι: Χριστίνα Βίδου (δημοσιογράφος), Τίτσα Δερνίκου (δημόσια υπάλληλος), Αμαλία Κατσιφάρα (υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής), Ιωάννα Μοίρα (υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο), Βασιλική Μπουργκανού (δικηγόρος), Δανάη Παπακωνσταντίνου (αρχιτέκτονας), Φρόσω Παύλου (δημοσιογράφος), Μαρία Τεχνοπούλου (καθηγήτρια γαλλικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), Ευτυχία Φαναριώτη (ηθοποιός), Νίκη Φραγκέλλη (σπουδάστρια δραματικής σχολής).