Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2021 #2

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2021 #2
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, τη χρονιά που φεύγει, από το e-tetRadio.gr.

30 Δεκεμβρίου 2021

ΜΑΪΟΣ

- Μετά από περίπου 3,5 χρόνια, από τότε που σταμάτησε να εκπέμπει, ο Flash 96 κλήθηκε σε ακρόαση από το ΕΣΡ για παράβαση των σχετικών διατάξεων.

- Σε «ραδιοεστιατόριο» εξελίχθηκε το ιντερνετικό Samano Radio του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

- Την μεταβολή του χαρακτήρα τους σε ενημερωτικό ζήτησαν 5 ραδιόφωνα της περιφέρειας από το ΕΣΡ, εκμεταλλευόμενα τις νέες διατάξεις του νόμου Πέτσα-Λιβάνιου.

- Το Pride, ένα θεματικό web radio με μουσικές αφιερωμένες στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, έβγαλε στον αέρα το Soundis.gr.

- Σε ανανέωση της ταυτότητάς του προχώρησε ο Alpha 98.9, μετά από 9 χρόνια.

- Σταμάτησε τη λειτουργία του ο Θέμα 104.6, 3,5 χρόνια μετά το λανσάρισμά του, με τη συχνότητα να περνά στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

- Στο ΕΣΡ οι πρωινοί του Red 96.3, Τάκης Γιαννούτσος και Θοδωρής Βαμβακάρης, για παραβάσεις σχετικές με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, και οι εκπομπές του Πέτρου Κωστόπουλου στον Real 97.8 και των Κούτρα-Φελέκη στο Θέμα 104.6 για «ευπρεπή εκφορά λόγου».

- Προσφυγή στο ΣτΕ από τον Over 104.9 για τη μη χορήγηση σε αυτόν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας από το ΕΣΡ.

- Στην εταιρική απορρόφηση της συχνότητας 88.6, που φιλοξενεί το Kidsradio.com, προχώρησε η Frontstage.

- Μετά από 31 χρόνια ο Atlantis 105.2 άλλαξε «χέρια» και πουλήθηκε, από τον Μιχάλη Χάνδακα στον Παναγιώτη Κωστάκη.

-------------------------

ΙΟΥΝΙΟΣ

- «Όχι» από την πλευρά Βαρδινογιάννη σε πρόταση του Νίκου Κοκλώνη, για εξαγορά του Alpha 98.9.

- Στην απεμπλοκή του από τους 104.6 προχώρησε ο Παναγιώτης Κωστάκης, πουλώντας το μερίδιό του στον Διονύση Παναγιωτάκη και το Action24.

- Τα εβδομαδιαία mix του Armin Van Buuren και του Tiesto πρόσθεσε στο Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμά του ο Music 89.2.

- Ανανεώθηκε η θητεία του Φώτη Απέργη στη θέση του «Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ραδιοφωνικών Σταθμών της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε.».

- Δήλωση για επιστροφή του Μένιου Φουρθιώτη στον Party 104, ανέβασε ο ραδιοσταθμός στα social media, η οποία άλλαξε εν μέρει με τις εκπομπές του προφυλακισμένου παρουσιαστή να γίνονται «αρχείου».

- Στο ΕΣΡ τα Παραπολιτικά 90.1 για «συγκεκαλυμμένη διαφήμιση» από τον Γιώργο Τράγκα, και ο Rock FM 96.9 για «προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

- Κόντρα για την playlist του Μέντα 88 μεταξύ του Στάθη Δρογώση και του Νίκου Μωραϊτη, με τον πρώτο να καταγγέλλει τον δεύτερο ότι δεν ακούγονται τα τραγούδια του στον σταθμό.

- Στον Χρήστο Γιακουμόπουλο πουλήθηκε ο Galaxy 92, με τη μεταβίβαση να χρονολογείται από τον Νοέμβριο του 2019 αλλά να ανακοινώνεται αργότερα από το ΕΣΡ.

- Μετά το Δεύτερο Πρόγραμμα και το Kosmos 93.6 ανανέωσε το image του, με νέο λογότυπο.

- Στη διακοπή της εκπομπής της ERTopen από τους 106.7 προχώρησε η διοίκηση της ΕΡΤ.

-------------------------

ΙΟΥΛΙΟΣ

- Αλλαγές στον Μουσικό 98.6, με την Ανθή Βούλγαρη να αποχωρεί από τον σταθμό, την Εύη Αγγελίνα (επίσης) να αποχωρεί από τη διεύθυνσή του και τον Νίκο Μαραβέγια να αναλαμβάνει τη θέση της. Στο σταθμό ξεκίνησε εκπομπές και η Μικαέλα Θεοφίλου, μετεγγραφή από το Μέντα 88

- Σε πρώτη μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 «χαμένες» εκπομπές της θρυλικής «Λιλιπούπολης».

- Ανανεωμένη εικόνα και για το Τρίτο Πρόγραμμα 90.9, που δημοσίευσε το νέο του λογότυπο λίγα μόνο 24ωρα μετά το Kosmos.

- Επέστρεψε στον αέρα μέσω web το Nitro Radio, υπό την «σκέπη» της People Media, μαζί με το λανσάρισμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Nitro.

- Το τίμημα της εξαγοράς του πρώην Legend 88.6 από την Frontstage, γνωστοποίησε το ΕΣΡ, το οποίο ανήλθε στις 600 χιλιάδες ευρώ.

- Στο ΕΣΡ ο Ελλάδα 94.3 για «υποκίνηση βίας και μίσους» από την εκπομπή του Στέφανου Χίου, με τον ραδιοσταθμό να δηλώνει ότι αυτή δεν μεταδόθηκε από τη συχνότητά του.

- Έπειτα από ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, ο Θέμα FM σταμάτησε οριστικά από τους 104.6, με τη συχνότητα να στρέφεται στο ελληνικό mainstream ρεπερτόριο.

- Αρνητική απάντηση από το ΕΣΡ στο αίτημα του Κρήτη FM 87.5 για Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας.

-------------------------

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

- Στον Zoo 90.8 «μετακόμισαν» οι πρωινοί του Plus 102.6, η Μαρία Αμανατίδου και ο Ευθύμης Κάλφας, ενώ από τον πρώτο αποχώρησε έπειτα από πολλά χρόνια ο Άκης Διαλυνός.

- Στο δυναμικό του Alpha 98.9 εντάχθηκαν ο Κώστας Αλατζάς και ο Δημήτρης Σούλτας στο καθημερινό πρόγραμμα, και ο Νίκος Θρασυβούλου στο Σαββατοκυριακάτικο.

- «Έφυγε» ο Βασίλης Μπουζιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων ήταν και παραγωγός στον Real 97.8.

- Στον νεοσύστατο «104.6» το πρωινό «Mappes Show» των Δημήτρη Ουγγαρέζου, Stam Din Dan Done και Ιωάννας Λαϊου, αποχωρώντας από τον Ρυθμό 94.9. Τα «ηνία» του ραδιοσταθμού ανέλαβε ο Νίκος Νικολακόπουλος.

- Αλλαγές στο πρωινό του Δρόμου 89.8 μετά την αποχώρηση της Ελεονώρας Μελέτη, με την προσθήκη της Αντιγόνης Βιντιάδη, του Βασίλη Φορτούνη, του Χρήστου Νικολάου και του Χρήστου Χασάνδρα στο πλευρό του Νικόλα Ράπτη.

- Νέα πρωινά στον Plus 102.6 με τη Μαριάννα Καρέζη και τον Αντώνη Ζώκο, και στον Τρανζίστορ 100.3 με τους Μάγδα Ζουλίδου, Θοδωρή Skatz και Γιώργο Βεληντσιάη.

- Επέστρεψε στην πρωινή ζώνη του Real 97.8 ο Ιωσήφ Καλαμαράκης, μετά από λίγους μόνο μήνες, μαζί με τον Γιώργο Χουδαλάκη και τον Γιάννη Μιχελάκη.

- Βγήκε στον αέρα ο Zeppelin 106.7, το νέο ροκ ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Επικεφαλής του εγχειρήματος ο Φώτης Απέργης και ο Νίκος Νικολακόπουλος (παράλληλα με τον «104.6»).

- Στον Μελωδία 99.2 η Ματούλα Κουστένη, αναλαμβάνοντας το πρωινό του ραδιοσταθμού μαζί με τον Δημήτρη Βραχνό.

- Στη μεσημεριανή ζώνη του Μέντα 88 ο Κωστής Λυμπερόπουλος, μετά από μακρόχρονη «θητεία» στον Easy 97.2.

- Εκτός Sfera 102.2 η Ναταλία Γερμανού, με τη Μαρία Λουίζα Βούρου, τη Μαρία Αντωνά και τη Μικαέλα Θεοφίλου να μπαίνουν στο πρόγραμμα του σταθμού.

- Επέστρεψαν μετά από χρόνια στον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 οι «Φουνταριστοί» Μηνάς Τσαμόπουλος και Γιώργος Θαναηλάκης, και συγκεκριμένα στην απογευματινή ζώνη του.