Δεν υπάρχει τίποτε το χαριτωμένο σε αυτήν την πόζα του Τζούμα

Δεν υπάρχει τίποτε το χαριτωμένο σε αυτήν την πόζα του Τζούμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Του Κωνσταντίνου Πουλή (ThePressProject)

07 Ιανουαρίου 2022

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που εδώ και πολλά χρόνια η εποχή τον έχει προσπεράσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Έχει πάντα την πόζα του εστέτ που όλα τον αφήνουν αδιάφορο.
Τα αντιμετωπίζει με ένα τόσο μπλαζέ ύφος, που θέλει να ντρέπεσαι που εσύ κυκλοφορείς αγχωμένος και ιδρωμένος, την ώρα που αυτός είναι πάντα φρέσκος και πνευματώδης.
Αυτά φαίνονται χαριτωμένα σε πιο ειρηνικές εποχές, αλλά όταν γύρω σου βράζει ο τόπος από οργή, βία και αδικία, δεν υπάρχει τίποτε το χαριτωμένο σε αυτήν την πόζα. Και όταν την μεταφέρεις σε σχόλιο για τις γυναικοκτονιες, προκύπτει αυτό που έγινε σήμερα.
Να προσθέσω ότι ο Oscar Wilde ανησυχούσε επίσης για την μπουτονιέρα του, αλλά επίσης υπέγραφε κείμενα συμπαράστασης για τους συλληφθέντες την πρωτομαγιά στο Σικάγο και πλήρωνε εγγύηση για να αποφυλακιστούν αναρχικοί σύντροφοι.

Από το Twitter

--) Ο Κωνσταντίνος Τζούμας παραχώρησε συνέντευξη στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής. Και μίλησε για τον Μητροπολίτη Κοζάνης, ο οποίος μετά τον αγιασμό των υδάτων, ενοχλήθηκε από γυναίκες που μιλούσαν μεταξύ τους και είπε: «Εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;». Ο Κωνσταντίνος Τζούμας λοιπόν, είπε τα εξής: «Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως».