Εκπομπή που έχει συμπαρουσιαστή έναν που έχει πει ένα σωρό σεξιστικές χοντράδες

Εκπομπή που έχει συμπαρουσιαστή έναν που έχει πει ένα σωρό σεξιστικές χοντράδες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Της Τζίνας Μοσχολιού

07 Ιανουαρίου 2022

Ο δημοσιογράφος μιας εκπομπής αποφάσισε ότι είναι καλή ιδέα να πάρει συνέντευξη από έναν μεγάλης ηλικίας κύριο που κάποτε έκανε πράγματα που αγαπήσαμε πολύ, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε μείνει μόνο μια γκρίνια αφ’ υψηλού, για να το θέσω κάπως κομψά.
Κάνει το γύρισμα, βλέπουν το βίντεο, γνωρίζει όλη η ομάδα της εκπομπής ότι ο συνεντευξιαζόμενος λέει, με το γνωστό δυστυχώς ύφος του, ότι η αύξηση των γυναικοκτονιών οφείλεται στη φλυαρία των γυναικών και τέτοια όμορφα.
Το βίντεο μοντάρεται καταλλήλως ώστε να παίξουν βασικά τα «ζουμερά» και ακολουθεί ο σχετικός χαμός στα σόσιαλ, τα σάιτ και πιθανόν να σχολιαστεί και σε άλλες εκπομπές (δυο μέρες κατά μ.ο. κρατούν οι αντιδράσεις, κάνουν «τον κύκλο τους» τα θέματα, όπως λέμε).
Η εκπομπή πέτυχε τον σκοπό της, έβγαλε λαβράκι, θέμα. Και θα βλέπουμε τώρα τη δήλωση του γύρω γύρω, ενός ανθρώπου που είναι εντελώς irrelevant πια, δεν έχει κάποια εξουσία, κάποια επιρροή κλπ, λες και δεν φτάνουν οι ένα σωρό κακοποιητικές βλακείες που ακούμε και διαβάζουμε γενικώς (που κακώς δεν επισημαίνουμε ότι είναι και triggering).
Όλα αυτά τα επισημαίνω για να καταλήξω στο εξής: Την ίδια εκπομπή, μια τυπική εκπομπή χαλαρού κουτσομπολιού και «κλειδαρότρυπας» (δεν κρίνω, παρότι θα μπορούσα, για λόγους προσωπικούς μου που δεν είναι της παρούσης), την εκπομπή που έχει συμπαρουσιαστή έναν που έχει πει ένα σωρό σεξιστικές χοντράδες, την επαινούσατε το προηγούμενο διάστημα για τον «υποδειγματικό» χειρισμό του «me too».
Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό.