O Elvis Costello ζητά από τα ραδιόφωνα να μην παίζουν πια το Oliver s Army

O Elvis Costello ζητά από τα ραδιόφωνα να μην παίζουν πια το Oliver s Army
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σταματάει και ο ίδιος να το παίζει στις συναυλίες του.

11 Ιανουαρίου 2022

Αποκάλυψε λοιπόν ότι δεν θα ερμηνεύει πλέον μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το Oliver's Army, καλώντας ταυτόχρονα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να το βγάλουν από το airplay τους.

Το τραγούδι είναι γραμμένο για τις συγκρούσεις στη Βόρεια Ιρλανδία και υπήρχε (υπάρχει) ένας στίχος που θεωρείται πλέον ρατσιστικός: «Only takes one itchy trigger / One more widow, one less white nigger».

Το Oliver's Army, που κυκλοφόρησε το 1979, παιζόταν ελεύθερα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς για δεκαετίες. Αλλά, καθώς η λέξη «nigger» όσο περνούσε ο καιρός προκαλούσε ρίγη σε πολύ politically correct κόσμο, κάποια ραδιόφωνα έκοβαν τον στίχο. «Σίγουρα το κάνουν χειρότερο με το να το κόβουν», είπε στην Telegraph. «Επειδή έτσι το αναδεικνύουν. Απλά μην βάζουν το τραγούδι». Ο Costello πρόσθεσε ότι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα του «κάνουν τη χάρη» με το να μην το ξαναπαίξουν.

Περίεργοι καιροί πλέον... Μήπως να απαγορευτεί και «το ταμ-ταμ το χτυπάει ο αράπης, ο μαύρος, ο σκύλος, ο μπλάκ, ταμ, ταμ, ταμ Ταμ, ταμ, ταμ, χτυπάει ο σκυλάραπας» του Γιώργου Ζαμπέτα;

 

Το BBC παρουσίασε μία λίστα με τραγούδια που αποσύρθηκαν από τους δημιουργούς τους για διάφορους λόγους

 

The Rolling Stones - Brown Sugar
Paramore - Misery Business
Madonna - Material Girl και Like A Virgin
Bruno Mars - The Lazy Song
Prince - Anything with a swear word
Radiohead - Creep
REM - Shiny Happy People