70 χρόνια Δεύτερο Πρόγραμμα με «Στιγμές Αρχείου»

70 χρόνια Δεύτερο Πρόγραμμα με «Στιγμές Αρχείου»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Νέα σειρά επετειακών αφιερωμάτων από τον Σιδερή Πρίντεζη.

16 Ιανουαρίου 2022

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 ετών από τότε που βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 θα παρουσιάζει από αύριο τις «Στιγμές Αρχείου». Μια εκπομπή που επιμελείται ο Σιδερής Πρίντεζης, επιλέγοντας τραγούδια ηχογραφημένα στο ραδιόφωνο και θεατρικά αποσπάσματα μέσα από το αρχείο της ΕΡΑ. Οι «Στιγμές Αρχείου» θα παίζουν κάθε μέρα στις 09.00 και στις 19.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Παρακάτω το περιεχόμενο των πρώτων επεισοδίων της εκπομπής, από 17 έως 21 Ιανουαρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Από τον πρωτοχρονιάτικο «Μποναμά του 1954», ένα καθιερωμένο εορταστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της εκπομπής «Το θέατρο στο μικρόφωνο» του Αχιλλέα Μαμάκη, σε κείμενα Γιώργου Ασημακόπουλου ο παλιός χρόνος υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο. Παλιός χρόνος η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Μυράτ, καινούργιος χρόνος η Μελίνα Μερκούρη και ο Δημήτρης Χορν.

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Τον Ιανουάριο του 1984, μετά τον θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη, η Σοφία Μιχαλίτση μεταδίδει στο Δεύτερο Πρόγραμμα σε επανάληψη μία εκπομπή της του 1976 από το Τρίτο Πρόγραμμα με καλεσμένο τον μεγάλο συνθέτη, μικρό απόσπασμα της οποίας ακούμε.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 μία ραδιοφωνική ηχογράφηση από με την Ορχήστρα Ελαφράς Μουσικής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου με τη Μαρία Φαραντούρη να ερμηνεύει τον «Στρατιώτη» σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η Τάνια Τσανακλίδου από ραδιοφωνική ηχογράφηση του 1982 ερμηνεύει τον «Λιναρντό» σε στίχους Αλέξη Αλεξόπουλου και μουσική Γιάννη Σπανού, με τον συνθέτη να τη συνοδεύει στο πιάνο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σε βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη από τον Θάνο Μικρούτσικο ποίηση του Νίκου Καββαδία που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου του 2010 στο στούντιο C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο αξέχαστος συνθέτης παίζει στο πιάνο και τραγουδά το «Καραντί».