Συμμορίες ανηλίκων στην «Αυτοψία», body shaming στο «Vice Specials»

Συμμορίες ανηλίκων στην «Αυτοψία», body shaming στο «Vice Specials»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο ενδιαφέροντα επεισόδια από τις εκπομπές έρευνας του Alpha και του ΑΝΤ1, αντίστοιχα.

18 Ιανουαρίου 2022

Σε βραδιά όπου ο τηλεοπτικός φακός θα εστιάσει σε σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, εξελίσσεται εκείνη της ερχόμενης Πέμπτης. Την αρχή θα κάνει η «Αυτοψία» στις 00.30, η οποία θα επικεντρωθεί στο θέμα των συμμοριών ανηλίκων που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την επικαιρότητα.

Η κάμερα του Alpha θα επισκεφτεί τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, για να καταγράψει ιστορίες παρανομίας νέων που τους οδήγησαν στη φυλακή, που αφορούν ληστείες, εκφοβισμούς, ξυλοδαρμούς, ναρκωτικά, οπλοχρησία και δολοφονίες. Στον Αντώνη Σρόιτερ μιλούν και θύματα συμμοριών ανηλίκων, καταθέτοντας τις δικές τους μαρτυρίες για όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

Μια ώρα αργότερα, στην 01.30, το «Vice Specials» αναδεικνύει το φαινόμενο της στοχοποίησης ανδρών και γυναικών για το σώμα τους, με το επεισόδιο «Body Shaming: To Σώμα και η Ντροπή». Στην εκπομπή έρευνας του Vice και του ΑΝΤ1 μιλούν άνθρωποι που έχουν υποστεί body shaming ή έχουν νιώσει ντροπή για το σώμα και την εμφάνισή τους, περιγράφοντας τα σχόλια που έχουν δεχτεί και τις προσπάθειές τους για να τα ξεπεράσουν.

Επιπλέον, στο «Vice Specials» μιλούν μια διατροφολόγος, για το στίγμα της χονδροφοβίας η οποία είναι από τους βασικότερους παράγοντες του body shaming, και ένας ψυχολόγος που εξηγεί πόσο βλάπτει αυτό την ζωή των θυμάτων και πόσο απαραίτητη είναι η ευαισθητοποίηση για αυτό το φαινόμενο, έτσι ώστε να εξαλειφθεί.