«Loro», «Gauguin», «Borg vs McEnroe», «Memoir of Pain» και «El Greco»

«Loro», «Gauguin», «Borg vs McEnroe», «Memoir of Pain» και «El Greco»
Ακολουθήστε μας στο Google news

4+1 ταινίες βιογραφίες στο ERTFLIX

21 Ιανουαρίου 2022

«Loro»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σπουδαίος Πάολο Σορεντίνο («Η τέλεια ομορφιά») συνεργάζεται ξανά με τον Τόνι Σερβίλο, σε μία ταινία που, αν και βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά, επιστρατεύει τη μυθοπλασία για να δημιουργήσει το πορτρέτο της Ιταλίας υπό την επήρεια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Κάσια Σμούτνιακ, Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο, Κιάρα Ιέτσι, Έλενα Σοφία Ρίτσι
Σκηνοθεσία-σενάριο: Πάολο Σορεντίνο

«Όλα για τη δόξα» (Borg vs McEnroe)

Μποργκ εναντίον ΜακΕνρό, μία από τις διασημότερες διαμάχες στην ιστορία του τένις. Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν στα γήπεδα μόλις 14 φορές, αλλά ήταν αρκετές για να χαραχτούν στη μνήμη μας με αποκορύφωμα τον τετράωρο τελικό του Γουίμπλεντον το 1980, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους αγώνες τένις που έχει γίνει ποτέ. Αυτή είναι η ιστορία τους.
Πρωταγωνιστούν: Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπεφ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τούβα Νοβότνι
Σκηνοθεσία: Γιάνους Μετς


«Γκογκέν» (Gauguin)

Ο Βενσάν Κασέλ είναι ο Γκογκέν. Ο διάσημος ζωγράφος που κυνήγησε τη μοίρα του χωρίς περιορισμούς.
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Τουχέι Άνταμς, Μαλίκ Ζιντί, Περνίλε Μπέργκεντορφ
Σκηνοθεσία: Εντουάρ Ντελίκ


«Μαργκερίτ Ντιράς: Η Οδύνη» (Memoir of Pain)

Όταν ανακαλύπτει δύο παλιά τετράδια σ’ ένα ξεχασμένο κουτί, η Μαργκερίτ Ντιράς θυμάται το παρελθόν της και τον ανυπόφορο πόνο τού να περιμένεις. Στη Ναζιστική Γαλλία του 1944, η νεαρή και ταλαντούχα Μαργκερίτ είναι ενεργό μέλος της Αντίστασης μαζί με τον άντρα της Ρομπέρ Αντέλμ.
Πρωταγωνιστούν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπεντζαμίν Μπιολέ, Εμανουέλ Μπουρντιό
Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Φινκιέλ


«El Greco»

Λίγο πριν αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση, ο διάσημος ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, μνημονεύει τα αγωνιώδη νεανικά χρόνια στην πολιορκούμενη από τους Ενετούς Κρήτη, τη μαθητεία του δίπλα στον Τιτσιάνο στη Βενετία, και την καλλιτεχνική του καταξίωση στο Τολέδο, η οποία συνέπεσε με τη μοιραία σύγκρουση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα.
Πρωταγωνιστούν: Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκης Λαζόπουλος, Λάγια Μαρούλ, Σωτήρης Μουστάκας, Δήμητρα Ματσούκα, Ντίνα Κώνστα, Γιώργος Χριστοδούλου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κατερίνα Χέλμη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ρένος Χαραλαμπίδης κ.ά.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής