Πέφτει (κι όλο πέφτει) το Spotify

Πέφτει (κι όλο πέφτει) το Spotify
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προτίμησε τον αντεμβολιαστή Joe Rogan και όχι τον Neil Young και ευτυχώς το πληρώνει.

06 Φεβρουαρίου 2022

Και προσπαθεί να το σώσει αλλά προς το παρόν δεν το καταφέρνει. Στη διαμάχη Joe Rogan και Neil Young το Spotify προτίμησε τον πρώτο και τα podcast του (που μίλαγε ως γνήσιος αντεμβολιαστής) με αποτέλεσμα μία σειρά καλλιτεχνών να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα: Neil Young, Joni Mitchell, David Crosby, Graham Nash κ.ά.

Αποτέλεσμα, το Spotify να αρχίζει να δέχεται απανωτά χτυπήματα. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι το 19% των χρηστών διέκοψαν ή θα διακόψουν άμεσα τη συνδρομή τους λόγω των podcast του Joe Rogan ενώ ένα ακόμα 18,4% θα το κάνει στο εγγύς μέλλον αν αποχωρήσουν κι άλλοι καλλιτέχνες από την πλατφόρμα. Η μετοχή του Spotify τις τελευταίες ημέρες έχει πτώση μεγαλύτερη του 10% με την εταιρία να χάνει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία αγοράς

Αλλά το αρνητικό σκηνικό δεν περιορίστηκε στον COVID. Η India Arie απέσυρε τη μουσική και τα podcast της από το Spotify λόγω του Joe Rogan, λέγοντας ότι «βρίσκω τον Joe Rogan προβληματικό και για άλλους λόγους πέραν των αντεμβολιαστικών, όπως ο ρατσιστικός λόγος του». Η τραγουδίστρια δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που δείχνει τον Joe Rogan να χρησιμοποιεί 24 φορές τη λέξη νέγρος στα podcast του.

Εως τώρα το Spotify έχει αφαιρέσει -στα μουλωχτά- περισσότερα από 113 επεισόδια του Joe Rogan χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες διευκρινήσεις.

Αν θέλετε μία πρόβλεψη, σύντομα ο Joe Rogan θα αποτελεί παρελθόν για την πλατφόρμα. Μήπως όμως πλέον είναι πολύ αργά;