Πείτε στους μουσικούς, αν γίνεται, να μην πεθαίνουν Σαββατοκύριακα

Πείτε στους μουσικούς, αν γίνεται, να μην πεθαίνουν Σαββατοκύριακα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γιατί έτσι δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό ραδιόφωνο...

07 Φεβρουαρίου 2022

Οπως ξέρετε τα περισσότερα μουσικά ραδιόφωνα της Αττικής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, παίζουν με playlist τα Σαββατοκύριακα και χωρίς παραγωγούς. Με playlist παίζουν και τις καθημερινές αλλά τουλάχιστον έχουν κόσμο. Και μπορούν να κάνουν αλλαγές.

Φάνηκε και τώρα με το θάνατο της Μαριανίνας Κριεζή που πέθανε Κυριακή. Τα μουσικά ραδιόφωνα το... έμαθαν Δευτέρα πρωί, που έβαλαν τα κλειδιά στην πόρτα και μπήκαν στο στούντιο. Αντιθέτως η Ολγα Λασκαράτου στα Παραπολιτικά 90.1, που έκανε ζωντανά εκπομπή, άλλαξε πλήρως το πρόγραμμά της μόλις έμαθε την τραγική είδηση και από τις 5 και μισή έπαιζε μόνο τραγούδια της στιχουργού. Φυσικά και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Αλλά και ο Οδυσσέας Ιωάννου στον Αθήνα 9.84 άλλαξε εντελώς την εκπομπή του (το Δημοτικό Ραδιόφωνο ανακοίνωσε και άμεσα εκπομπή-αφιέρωμα). 

Οχι βέβαια πως δεν έσπευσαν κάποια ραδιόφωνα να αλλάξουν playlist όταν είχαμε κάποιο θάνατο μέσα στο Σαββατοκύριακο, το τελευταίο καιρό ευτυχώς το κάνουν. Παλιότερα ήταν που περίμεναν τη Δευτέρα.

Ο πιο άτυχος απ' όλους ήταν ο Lou Reed. Πέθανε Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013. Επομένως και η Δευτέρα ήταν αργία, της 28ης Οκτωβρίου. Αποτέλεσμα σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο ο Lou Reed να πεθάνει Κυριακή και στο ελληνικό μουσικό ραδιόφωνο να πεθάνει Τρίτη.